8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialDesenele lui Hitler au stârnit atenția iubitorilor de artă. Cu cât au...

Desenele lui Hitler au stârnit atenția iubitorilor de artă. Cu cât au fost vândute operele de artă

Mai multe acuarele şi desene realizate de Adolf Hitler au fost vândute cu aproape 400.000 de euro la o licitaţie organizată de casa Weidler, în oraşul Nürnberg din Germania, informează Mediafax.

În catalogul său disponibil pe internet, casa de licitaţii Weidler afirmă că operele de artă realizate de fostul dictator nazist, rămas în istorie ca un pictor ratat, au fost create între 1904 şi 1922.

O pictură ce reprezintă castelul lui Ludwig al II-lea al Bavariei, Neuschwanstein, o atracţie turistică majoră din sudul Germaniei, a obţinut cel mai mare preţ de vânzare la această licitaţie şi a fost achiziţionată cu 100.000 de euro de un colecţionar chinez.

Un alt tablou, ce reprezintă un buchet de garoafe, având într-un colţ semnătura “A. Hitler”, a fost achiziţionat cu preţul de 72.000 de euro.

La această licitaţie au participat colecţionari privaţi din Brazilia, Emiratele Arabe Unite, Franţa şi Germania.

Deşi Hitler este considerat un artist mediocru, operele sale sunt vândute la preţuri substanţiale atunci când sunt scoase la licitaţie.

Potrivit cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), operele create de fostul disctator nazist pot fi puse în vânzare, potrivit legislaţiei germane, doar dacă nu conţin simboluri naziste.

În noiembrie 2014, o acuarelă de Adolf Hitler a fost vândută cu 130.000 de euro la o licitaţie organizată de aceeaşi casă. Cumpărătorul a preferat să îşi păstreze anonimatul, precizează casa Weidler, confom bbc.com.

În anii de tinereţe, Adolf Hitler a încercat să se înscrie la Academia de arte frumoase din Viena, însă candidatura sa a fost respinsă din cauza lipsei de talent. Adolf Hitler a continuat însă să picteze, copiind diverse scene de pe cărţile poştale, pe care le vindea turiştilor.

În urma acelui eşec, Hitler a renunţat la artă, a intrat în politică şi a devenit liderul Partidului nazist şi, apoi, cancelar al Germaniei, în 1933. Experţii consideră mediocră creaţia artistică a lui Hitler, iar marile case de licitaţii refuză, în general, să pună în vânzare operele fostului dictator.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă