15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Dezvăluri incredibile. Contractele Hexi Pharma cu spitalele se făceau cu știința...

UPDATE. Dezvăluri incredibile. Contractele Hexi Pharma cu spitalele se făceau cu știința politicienilor. Reacția directorului

După ce Parchetul General a făcut public prejudiciul rezultat în urma contractelor Hexi Pharma cu 152 de spitale, ce depășește 50 de milioane de lei, noi informații ies la iveală privind aceste tranzacții care vizează dezinfectanții diluați. 

UPDATE 14.20. Președintele Comisiei de control SIE susține că Dan Condrea nu era ofițer al Serviciului. Cine mai neagă declarațiile fostei soții a omului de afaceri

UPDATE 12.00. Reacția directorului Hexi Pharma, în urma dezvăluirilor privind șpăgile de la spitale

UPDATE 11.40. Fosta soție a lui Dan Condrea face DEZVĂLUIRI privind afacerile Hexi Pharma și despre trecutul omului de afaceri

UPDATE 11.00. Noi percheziții la sediul Hexi Pharma. Polițiștii caută documente ce vizează tranzacții cu spitalele 

”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, HEXI PHARMA a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de HEXI PHARMA cu aceste unităţi medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care  s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active – este de cca. 51 milioane lei”, transmite Parchetul General. 

Numai că pentru a încheia aceste contracte, șefii hexi Pharma dădea bani grei, drept spăși, managerilor spitalelor. Se vorbește despre sume ce ajungeau la 30 % din valoarea tranzacțiilor, potrivit unei noi investigații a Gazetei Sporturilor

Însă abia aici apare șocul. O parte din acești bani ajungea la partidle politice. Astfel, achizițiile să făceau cu buna știință a clasei politice. 

Circuitul șpăgii, în cazul Hexi Pharma a fost dezvăluit pentru GSP de către unul dintre cei mai importanți medici microbiologi din România, care a povestit despre o întâlnire cu Flori Dinu, directorul companiei Hexi Pharma. Medicul susține că  managerii de spital iau 30% din contracte și o parte din bani îi dau partidelor care îi numesc și-i mențin în funcție.

Microbiologul vorbesște despre cum negociau reprezentanţii Hexi Pharma pentru a-şi impune produsele în spitale.

Aproape toate firmele de biocide dădeau bani. Ca să fie clar! Dar Hexi avea un specific. Se știa că produsele lor sunt slabe. Și atunci, ei plusau la bani, față de alții.
O să vă povestesc o întâlnire cu Flori Dinu, directorul general de la Hexi. Întâi, contextul. Știind că aveau dezinfectanți slabi, îi tot refuzam, îi descalificam. Infecțiile nosocomiale deveneau în toată țara o problemă tot mai mare! Și le căutam nod în papură că produceau biocide slabe, nu doream să-i am în spital. Dar directorul a venit la mine și mi-a zis: „E timpul să termini cu ce ai tu cu Hexi!
“, a povestit medicul.

Conform spuselor acestuia, şefa Hexi Pharma, Flori Dinu, a încercat să îi ofere mită pentru a putea încheia un contract cu spitalul.

-Nu are sens, produsele firmei dumneavoastră au probleme.
– Dar n-aveți dreptul să ne refuzați!
– Ba da, am dreptul ca profesionist! Și am dreptul să fac un referat de respingere prin care să anunț și celelalte spitale.
– Am înțeles. Cât v-a dat Anios?
– Poftim?!!!
– Cât v-a dat Anios că eu vă dau dublu!
– Ieși afară!
– Ce?
– Ieși afară acuuuum! Cară-te repede cu liftul că dacă îți dau un șut în cur te duci direct pe geam și pici direct la parter!
”, a fost dialogul dintre medicul microbiolog și Șefa Hexi Pharma.

Cea mai mare parte din banii daţi de Hexi Pharma era luată de managerii de spitale. Aceştia încasau 30% din contractul cu Hexi Pharma. Restul de bani se împărțeau între directorul medical, șeful de achiziții, epidemiologul și chiar și asistenta șefă.

Corpul de Control al premierului Dacian Cioloș face în aceste zile controale în patru spitale bucureștene: Municipal, Floreasca, Spitalul de Arși și Sf. Ioan. Surse din spitale susțin că există declarații scrise, inclusiv ale managerilor, care vorbesc despre faptul că „se știa că produsele Hexi aveau o calitate mai slabă”.

Microbiologul spune că ”efectul e că și noi, medicii, am ajuns să nu mai știm unde să ne tratăm. Nu că scrieți voi acum se tem oamenii sau medicii cinstiți, care sunt mulți. Asta e tot o motivație securistică. Repede arunc-o pe presă! Adevărul e altul: în decenii, aceste personaje ne-au redus încrederea în noi! Și ne-au dresat să ne mulțumim cu orice”.

Dar produsele Hexi Pharma nu au fost singurele cu probleme. Două milioane de bacterii au fost găsite în săpunul dezinfectant Maxill produs de Romchim, o firmă din Târgu Mureș. Neregulile au fost descoperite la Spitalul Elias din Capitală.

Citește și: Produsele Hexi Pharma nu sunt singurele cu probleme. Un săpun care a infectat un bebeluș și un bolnav de cancer, retras din spitale, în 2014. Cazul a fost mușamalizat

Compania Hexi Pharma a reacționat, miercuri, într-un comunicat de presă, susținând că a tăcut prea mult timp, în scandalul dezinfectanților diluați, deoarece așa a decis patronul. 

Citește și: Compania Hexi Pharma, reacție la acuzații: Noi nu am avut niciodată bacterii în dezinfectanți

„ Hexi Pharma a livrat dezinfectanți din anul 1996 până în acest an și în tot acest timp produsele au fost supuse, fiecare lot în parte, unui riguros proces de verificare, în principal pentru efectul antimicrobian (este adevărat, nu pe componența de substanțe active, căci așa cerea legea)”, se arată în comunicat.  

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă