16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDGASPC Neamţ: 168 de cazuri de abuz, înregistrate în primele trei luni...

DGASPC Neamţ: 168 de cazuri de abuz, înregistrate în primele trei luni ale anului

Inspectorii Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ au înregistrat, în primele trei luni ale anului, 168 de cazuri de copii abuzați, informează Agerpres.

Numărul cazurilor înregistrate în luna martie a ajuns la 68, cu 10 mai mare faţă de februarie şi cu 26 faţă de ianuarie. 

Dintre cazurile de maltratare instrumentate în luna martie, 29 s-au înregistrat în mediul urban şi 39 în rural. Din punct de vedere al formei de maltratare au predominat neglijările, fiind 26 de cazuri de acest fel. Au mai fost înregistrate 13 cazuri de abuz emoţional, 10 de abuz fizic, 10 de comportament delincvent, 4 de abuz instituţional şi 3 de abuz sexual. În plus s-au raportat şi 2 cazuri de dispariţie a unor copii. 

Ca urmare a formelor severe de abuz la care erau supuşi copiii, specialiştii DGASPC au propus plasamentul în regim de urgenţă în 7 cazuri. 

„Separarea copilului de familia sa de origine este o măsură extremă şi nu un deziderat sau o măsură gratuită. Tocmai de aceea serviciile acordate de noi sunt orientate cu precădere spre activităţi de prevenire şi combatere a factorilor de risc, astfel încât copilul să crească alături de părinţii şi fraţii săi. Din păcate însă, în unele situaţii suntem nevoiţi să luăm măsuri extreme şi să scoatem copilul din familie pentru a-i oferi siguranţă şi un mediu armonios în care să crească şi să se dezvolte’, a precizat directorul general al DGASPC Neamţ, Cristina Păvăluţă.

De la începutul acestui an şi până pe 31 martie 2016 au fost instrumentate în total 168 de cazuri de abuz asupra copiilor şi s-a dispus plasamentul în regim de urgenţă pentru 11 copii maltrataţi. 

 

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă