12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDialogul NATO - Rusia continuă pe 13 iulie, la Bruxelles

Dialogul NATO – Rusia continuă pe 13 iulie, la Bruxelles

NATO şi Rusia vor încerca încă o dată să dialogheze în cadrul unei reuniuni la nivel de ambasadori ce se va desfăşura pe 13 iulie la Bruxelles, la patru zile după summitul Alianţei, a anunţat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează agenţiile DPA şi AFP. 

După anexarea Crimeii, Alianţa a decis suspendarea reuniunilor în cadrul Consiliului NATO-Rusia. Dialogul a fost reluat anul acesta, pe 20 aprilie, dar acea întâlnire a evidenţiat poziţiile divergente pe care se află Rusia, de o parte, şi statele Alianţei, de cealaltă parte. 

'Cooperarea noastră practică cu Rusia rămâne suspendată, dar menţinem deschise canalele pentru dialogul politic', a indicat Stoltenberg. 

Întâlnirea cu ambasadorul rus, Alexander Gruşko, ce se va desfăşura la sediul NATO din Bruxelles, se va concentra pe criza din Ucraina şi pe implementarea acordurilor de pace convenite la Minsk.

În cadrul discuţiei vor fi abordate şi 'activităţile militare, cu o atenţie specială pe transparenţă şi diminuarea riscurilor', precum şi situaţia de securitate în Afganistan, a mai menţionat secretarul general al NATO. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia va încerca să reia dialogul cu NATO privind măsurile de sporire a încrederii şi de prevenire a conflictelor, după summitul NATO care se va desfăşura pe 8 şi 9 iulie la Varşovia.

Liderul de la Kremlin a mai spus că la noua reuniune a Consiliului Rusia-NATO se va discuta şi despre prevenirea conflictelor în zona Mării Baltice, unde Alianţa va desfăşura prin rotaţie patru batalioane, în Polonia şi cele trei state baltice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă