19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Dosarul Marta-Blejnar: Diana Nemeş a fost adusă în țară și audiată...

VIDEO. Dosarul Marta-Blejnar: Diana Nemeş a fost adusă în țară și audiată la DNA

Diana Nemeş, cercetată în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de soţul său Radu Nemeş, de Sorin Blejnar şi de Codruţ Marta, a fost extrădată din SUA, miercuri fiind dusă la DNA pentru a fi audiată, informează surse din poliție.

”În cursul acestei zile, Poliţia Română a pus în executare un mandat de arestare preventivă emis, pe numele unei femei, pentru evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

La data de 7 mai, Poliţia Română a pus în executare mandatul de arestare preventivă, emis la data de 26 iulie 2012, de Curtea de Apel Bucureşti, pe numele Dianei N., de 38 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Aceasta a fost arestată de autorităţile judiciare din S.U.A., în baza cererii de extrădare transmisă, prin intermediul Biroului INTERPOL din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., în localitatea YELM – statul american Washington, informează Inspectoratul General al Poliției Române, într-un comunicat de presă.

Citește și: FOTO: Familia Nemeș, acuzată de evaziune fiscală în dosarul Marta-Blejnar, locuia într-un bunker de lux în SUA

Surse judiciare au confirmat că Diana Nemeş este audiată în prezent la DNA, în dosarul de evaziune fiscală în care este cercetat şi fostul şef al ANAF Sorin Blejnar.

La finalul audierii, Diana Nemeş va fi dusă la Curtea de Apel Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele ei.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/31102613a2bd16d3681385ac45c2a8c5/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cum se fac milioane de euro în România

Soții Diana și Radu Nemeș sunt acuzați împreună cu Codruț Marta, șeful de cabinet al fostului președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, de evaziune fiscală cu produse petroliere (33.000 de tone de motorină) în valoare de peste 15 milioane de euro. Dar, în documentele trimise americanilor pentru arestarea soţilor Nemeş se precizează că prejudiciul este de 53 milioane euro (echivalentul a 68 milioane dolari).

Înainte de a fi acuzați oficial, soții Nemeș au fugit din România în SUA.

În referatul DNA se arată că Radu Nemeş era coordonatorul unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală prin comerţ cu combustibili. Din grupare mai făceau parte Codruţ Marta (dispărut fără urmă; se presupune că a fost executat în stil mafiot), fost şef de cabinet al fostului sef ANAF, Sorin Blejnar, inculpat şi el, Elan Schwartzenberg (fugit în Israel), Florin Secăreanu, fost şef al filialei din Constanţa al serviciului secret al Ministerului de Interne, şeful Vămilor, Viorel Comăniţă, Florin Andrei Jugănaru, alte persoane. Blejnar, Comăniţă, Secăreanu şi Marta se ocupau de protecţia grupării infracţionale.

Nemeş era şeful grupării, iar Jugănaru şi alte persoane făceau parte din organizarea comerţului cu combustibili şi crearea firmelor fantomă. Concret, gruparea evazionistă importa motorina prin SC INKASSO JOBS SRL, apoi, printr-o suveică de firme, motorina era transformată scriptic în combustibil neaccizabil, în realitate fiind vândută ca motorină.

Banii obţinuţi au fost transferaţi, prin firme-paravan, în Dubai – Emiratele Arabe Unite. 

 

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă