12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDiana Nemeş este audiată, din nou, la DNA în dosarul de evaziune

Diana Nemeş este audiată, din nou, la DNA în dosarul de evaziune

Diana Nemeş a fost adusă, luni dimineaţă, la DNA, pentru a fi audiată din nou în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, în care este cercetată alături de soţul său, Radu Nemeş, de Sorin Blejnar şi de Codruţ Marta, informează Mediafax.

Diana Nemeş a fost audiată şi în 7 mai la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce a fost extrădată din SUA.

În aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a confirmat măsura arestării preventive pentru 30 de zile pe numele Dianei Nemeş şi a stabilit ca aceasta să fie închisă în perioada 7 mai – 5 iunie.

Diana Nemeş a contestat decizia şi a cerut instanţei supreme, în 9 mai, să fie eliberată, pe motiv că este însărcinată în luna a opta şi că nu s-a sustras urmăririi penale.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins cererea Dianei Nemeş şi au dispus ca aceasta să rămână în arest preventiv, decizia fiind definitivă.

Un judecător de la un tribunal federal din SUA a semnat în data de 5 mai ordinul de extrădare a Dianei Nemeş în România și a ajuns în țară în 7 mai. În cazul lui Radu Nemeş, nu există încă o hotărâre judecătorească, acesta contestând extrădarea.

Soţii Diana şi Radu Nemeş sunt cercetați în România pentru săvârșirea unei evaziuni fiscale în valoare de 68 de milioane de dolari, sumă aferentă unor taxe neachitate pentru un milion de tone de combustibil. Ei ar fi conspirat cu oficiali români de rang înalt în comiterea fraudei.

Investigatorii susţin că familia Nemeş a spălat banii astfel obţinuţi prin bănci din Dubai şi Statele Unite, înainte să fugă din România. Ei au creat, anterior, o serie de firme în Washington, aparent cu scopul de a le folosi pentru spălarea banilor. Cei doi sunt suspectaţi că au cheltuit milioane de dolari din banii spălaţi pentru a achiziţiona echipamente în domeniul construcţiilor, aur, proprietăţi şi cel puţin un iaht.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă