10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDig refăcut în Mehedinţi, după inundaţiile din 2006. Zona inundabilă a Dunării,...

Dig refăcut în Mehedinţi, după inundaţiile din 2006. Zona inundabilă a Dunării, în dreptul localităţii Cozia, este asigurată în faţa intemperiilor

 

Digul refăcut în apropierea localităţii Cozia din judeţul Mehedinţi va elimina riscul inundaţiilor provocate de Dunăre în această parte a ţării.

Lucrările la dig sunt aproape de finalizare, a spus pentru Agerpres directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinți, Cristian Mură.

Potrivit sursei citate, pentru consolidarea digului, executat după inundațiile din 2006, când mai multe gospodării au fost afectate, sunt folosiți 2.000 de saci cu materiale de balastieră.

"Acțiunea noastră este preventivă. Digul are o înălțime de 200 centimetri, iar acum îl vom supraînălța, în tronsoanele vulnerabile, cu două rânduri de saci. Pentru locuitorii județului Mehedinți nu există, deocamdată, niciun pericol de inundație", a precizat Mură.

El a precizat că pentru sectorul fluvial al județului Mehedinți este instituit cod galben, cota de atenție la stația hidrometrică Gruia, de 610 centimetri, fiind depășită cu 46 centimetri, cu 6 centimetri mai puțin decât valoarea înregistrată vineri, 11 martie.

"Datorită scăderii debitului afluent al Dunării de la 11.180 metri cubi/secundă, cât era cu o zi în urmă, la 10.960 metri cubi/secundă, ne dă speranța că și la Calafat (județul Dolj) cota de inundație, de 600 centimetri, depășită acum cu 24 centimetri, va fi în scădere", a adăugat directorul SGA Mehedinți, Cristian Mură.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă