10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDIICOT a refuzat o plângere la adresa patronului Hexi Pharma. Vezi motivul...

DIICOT a refuzat o plângere la adresa patronului Hexi Pharma. Vezi motivul respingerii

DIICOT a anunțat, vineri, că a existat o plângere penală împotriva patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, dar plângerea nu se referea la o posibilă activitate infracţională a acestei firme. 

"Contrar celor afirmate în presă, la nivelul DIICOT nu a fost înregistrată nicio plângere în legătură cu o posibilă activitate infracţională a SC Hexi Pharma Co. SRL, obiectul plângerii înregistrate la DIICOT şi restituite petiţionarei fiind cu totul diferit", precizează un comunicat de presă al DIICOT.

Poziţia DIICOT vine după ce în mass-media au apărut informaţii că fosta soţie a lui Dan Condrea a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în care vorbeşte de "spălare de bani" în compania Hexi Pharma şi de faptul că Dan Condrea a exercitat asupra ei acte de violenţă. Această plângere a fost trimisă la DIICOT, care nu a efectuat verificări şi a restituit-o petiţionarei, deoarece forma de redactare nu era conformă cu legea penală. 

În comunicatul difuzat vineri, DIICOT arată că îşi desfăşoară activitatea exclusiv în conformitate cu normele legale active, în limitele de competenţă, indiferent de numele persoanei care formulează plângerea sau de cea împotriva căreia este formulată. 

"Pentru a îndepărta confuzia creată, voit sau nu, extragem din conţinutul Codului de procedură penală: art. 289 alin. 2 din Codul de procedură penală prevede: plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute; art. 294 alin. 2, din Codul de procedură penală: "În situaţia în care plângerea sau denunţul nu îndeplineşte condiţiile de formă prevăzute de lege ori descrierea faptei este incompletă ori neclară, se restituie pe cale administrativă petiţionarului, cu indicarea elementelor care lipsesc", mai spune DIICOT.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă