18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialDIICOT a reținut doi bărbați sub acuzația de trafic de droguri de...

DIICOT a reținut doi bărbați sub acuzația de trafic de droguri de mare risc. Suspecții încercau să cumpere marfa de pe darknet

Doi bărbați acuzați de trafic internațional de droguri de mare risc au fost reținuți pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Bacău al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), informează luni un comunicat al DIICOT.

Cei doi suspecți au fost ulterior plasați în arest la domiciliu.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii septembrie 2016, inculpații Șerban Marius și Răchiteanu Eusebiu — Gabriel au inițiat demersuri în vederea realizării unei achiziții de droguri de mare risc. În acest sens au accesat rețele darknet, pentru a intra în contact cu un furnizor de amfetamină din străinătate, în condiții de clandestinitate", subliniază comunicatul DIICOT.

Cei doi suspecți au intrat în legătură cu un furnizor de droguri de pe teritoriul Olandei, apoi au plasat o comandă de 50 de grame de amfetamină, folosind pentru achitarea contravalorii sistemul de plată electronică bitcoin.

"Pentru a evita expunerea la riscurile inerente unei astfel de operațiuni, inculpații Șerban Marius și Răchiteanu Eusebiu — Gabriel au desemnat ca destinatar al coletului o altă persoană, după ce în prealabil i-au cerut acestuia permisiunea de a-i folosi numele și adresa de domiciliu, pentru a recepționa un colet din străinătate, în conținutul căruia l-au asigurat că se află accesorii pentru telefoane mobile", precizează DIICOT.

La sfârșitul lunii septembrie, coletul marcat cu timbre poștale emise în Olanda și fără mențiuni privind expeditorul, a fost livrat, prin intermediul unui serviciu de coletărie, persoanei desemnate ca destinatar. Pe 3 noiembrie, Marius Șerban a fost prins în flagrant în timp ce avea asupra sa plicul conținând cantitatea de 51,75 de grame de amfetamină.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sfaturi și Recomandări pentru Părinți

În fiecare an, cercetările în domeniul nutriției infantile aduc noi descoperiri și înțelegeri, contribuind la îmbunătățirea alimentației pentru bebeluși și copii mici. O...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată.

IlustrațieȘ Marian Avramescu Iese la iveală marea diferență în strategia de antrenament, care pune în antiteză fotbalul din Superliga României și cel de nivel...
Ultima oră
Pe aceeași temă