18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVanghelie CUMPĂRA semnături pentru listele electorale ale PSD; plătea, din comisioane, publicitate...

Vanghelie CUMPĂRA semnături pentru listele electorale ale PSD; plătea, din comisioane, publicitate de milioane de euro televiziunilor

Vanghelie CUMPĂRA , cu banii din comisioane, semnături pentru listele electorale ale PSD, repara sedii PSD , își cumpăra imobile, organiza revelioane pentru alegătorii săi.

Potrivit referatului prin care DNA cere arestarea primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, din comisioanele percepute de edil pe contractele atribuite nelegal, ajungeau si bani pentru publicitate la televiziuni. În referat sunt doua exemple OTV ( Ocram TV , a lui Dan Diaconescu, aflat acum în pușcărie pentru șantaj) , spre care ar fi mers 2.000.000 de euro, și B1TV , pentru care s-au plătit 200.000 de euro. B1TV a făcut public acest contract.

Procurorii arată în referat că un alt mod de plată al „comisionului” de către suspectul Dumitru Marin l-a constituit încheierea şi plata unor contracte de publicitate în favoarea unor televiziuni indicate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel.

”Astfel, în anul 2009, l-a solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, societăţile controlate de către Dumitru Marin au încheiat contracte de publicate în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro în favoarea societăţii OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. (operatorul postului de televiziune OTV), controlată de Diaconescu Dan, persoană apropiată inculpatului Vanghelie Marian-Daniel (aceste contracte nu au fost executate de către această din urmă societate comercială, fiind în schimb plătite de cele dintâi).

De asemenea l-a solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, PREMIER PALACE S.R.L. a un încheiat contracte de publicate în valoare de aproximativ 200.000 de euro în favoarea societăţii B1 TV CHANNEL S.R.L. (operatorul postului de televiziune B1 TV).

O parte a „comisionului” a fost plătit prin cedarea a două imobile noi în favoarea unor persoane apropiate lui Vanghelie Marian-Daniel.

 În anul 2010 Dumitru Marin a cedat – sub forma încheierii a două contracte de vânzare-cumpărare, fără plata preţului – două vile noi, în valoare de circa 650.000 de euro, lui Vanghelie Marian-Daniel. Contractele de vânzare-cumpărare au fost încheiate între, sora lui Dumitru Marin şi o persoană apropiată lui Vanghelie Marian-Daniel, acestea acţionând ca persoane interpuse.

Pentru garantarea plăţii „comisionului” de 20% din valoarea contractelor publice, Dumitru Marin a cedat controlul societăţii comerciale PC SPLAI S.A. (societate are în proprietate numeroase imobile clădiri şi terenuri, situate în zona centrală a Bucureştiului) unor persoane apropiate lui Vanghelie Marian-Daniel. părţile sociale ale societăţii comerciale Eurowest Imob Consulting S.R.L. (care deţine majoritatea acţiunilor la PC SPLAI S.A.) au fost cedate de către Dumitru Marin lui Vanghelie Marian-Daniel, prin persoane interpuse, astfel:

      *55% favoarea inculpatului Murgoci Adrian (unchi al lui Vanghelie Marian-Daniel)

​      *45% în favoarea unei persoane apropiate

CUMPĂRAREA SEMNĂTURILOR PENTRU LISTELE PSD -REFERAT DNA

"Alte modalităţi, adiacente, prin care Dumitru Marin a achitat „comisionul” solicitat de către Vanghelie Marian-Daniel sunt:

*efectuarea ori plata de lucrări de renovare şi amenajare a unor spaţii comerciale utilizate de către societate controlată de către Fashion Brand Management S.R.L. (asociat inculpatul Niculae Mircea-Sorin, administrată în fapt de către suspecta Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana, parlamentar);

 

​*efectuarea ori plata de lucrări de renovare şi amenajare a altor spaţii, între care sediul de campanie al candidatului Partidului Social-Democrat la alegerile prezidenţiale din anul 2009 ( Mircea Geoană- nn), sediul Partidului Social-Democrat Cotroceni (un imobil situat pe strada Obedenaru, proprietate CALEX BUSINESS GRUP S.R.L.), sediul Partidului Social-Democrat Bucureşti Sector 5, birouri din cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucureşti;

​*strângerea, contra cost, de semnături necesare înregistrării unui candidat la alegerile europarlamentare din anul 2014;

*suportarea cheltuielilor făcute de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel la anumite restaurate;

 *sponsorizarea de către societăţile controlate de acesta a unor manifestări organizate de Primăria Sectorului 5 (cum sunt petrecerile de revelion).

Cum spăla Vanghelie banii din comisioane

REFERAT: "Cât priveşte activităţile circumscrise infracţiunilor de spălare de bani, rezultă următoarele :

Cea mai mare parte a sumelor de bani primite sub formă de bani lichizi de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel de la suspectul Dumitru Marin a fost introdusă în patrimoniul societăţilor comerciale BUCUREŞTI S.A. şi CALEX BUSINESS GRUP S.R.L. (controlate de cel dintâi), în modalitatea creditării acestor societăţi, fie prin creditarea conturilor bancare, fie în modalitatea creditării cu bani lichizi, în casierie.

         La fel, aşa cum am arătat în patrimoniul celor două societăţi comerciale controlate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel au intrat sumele de bani aferente contractelor încheiate de societățile CALEX BUSINESS GRUP S.R.L., Bucureşti S.A. şi ECONOMAT SECTOR 5 S.R.L., pe de o parte, şi PREMIER PALACE S.R.L., pe de altă parte.Aceste sume de bani au fost folosite de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru achiziţionarea, între altele, a următoarelor imobile:

  • hotelul Bulevanrd din Predeal (cumpărat cu suma de 2.700.000 de euro);
  • o vilă în Bucureşti, se strada Obedenaru nr. 33 (pentru suma de 1.300.000 de euro).
Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă