21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Din puşcărie, Dan Voiculescu îi transminte un mesaj de An Nou...

FOTO. Din puşcărie, Dan Voiculescu îi transminte un mesaj de An Nou lui Daniel Constantin: Vei fi judecat de Dumnezeu şi de justiţie. Răspunsul ministrului Agriculturii

UPDATE 17:31, duminică 4 ianuarie: Preşedintele PC şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a răspuns criticilor formulate de Dan Voiculescu din puşcărie. România liberă vă prezintă, mai jos, răspunsul lui Daniel Constantin:

"S-au scris multe lucruri in primele zile ale acestui an despre mine, desi mi-am dorit intotdeauna sa fiu cat mai discret in polemica si cat mai prezent in dezbateri constructive. Din acest motiv, as vrea sa fac cateva precizari foarte scurte:

1. Nu o sa comentez/interpretez niciodata remarcile subiective ale unui om aflat intr-o situatie dificila.
Ca om regret necazurile prin care trece Dan Voiculescu. Ii multumesc pentru sprijinul si increderea acordate unui tanar la intrarea in politica mare. Ca ministru in Guvernul tarii, dar si ca simplu cetatean responsabil, trebuie sa respect legile si deciziile justitiei, chiar daca ele afecteaza un om fata de care am fost apropiat.
Cu privire la acuzatiile aduse,
2. Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civila in anul 2008, prin ministrul Agriculturii de la acea vreme, pozitie mentinuta in anul 2010, prin directorul Directiei Juridice.

3. In momentul in care am preluat mandatul de ministru al Agriculturii, am reafirmat ca nu voi interveni in niciun sens in vreun dosar. Dupa cum este cunoscut, am semnat imediat ordinul prin care directorul Directiei Juridice primea competenta reprezentarii intereselor institutiei in fata instantelor de judecata (o cutuma mai veche si corecta nu numai in Ministerul Agriculturii).

4. Intr-o discutie avuta in 2012, i-am comunicat si domnului Voiculescu aceasta decizie corecta si consecventa cu modul de lucru institutional.

5. Am cerut Directiei Juridice intotdeauna sa aplice legea, sa apere interesele ministerului si sa coopereze intotdeauna (cu documentele si raspunsurile solicitate de toate partile), astfel incat adevarul sa iasa la suprafata.

6. De cand sunt in functia de ministru in Guvernul Romaniei, nu am comentat niciodata deciziile instantelor sau organelor de cercetare. Cum nu am spus niciodata daca cineva este vinovat sau nu!

Cat priveste plangerea penala formulata impotriva mea,

7. Ca si conducator al institutiei, am semnat corespondenta cu Parchetul General (nu DNA, cum s-a spus) prin care am transmis informatiile solicitate. Au fost solicitate toate documentele din acest dosar de la constituirea ca parte civila in 2008. Nu am fost citat niciodata, cum nu am fost niciodata in fata vreunui procuror DNA, Parchet etc."

***

Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, îi transmite cu ocazia Anului Nou un mesaj extrem de dur lui Daniel Constantin. Voiculescu îl acuză pe actualul preşedinte al Partidului Conservator de lipsă de conștiință şi îi spune că împreună cu Emilian Eva, procurorul care a instrumentat dosarul ICA, și cu judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București – cea care a pronunțat condamnarea la 10 ani de închisoare a fostului senator, că vor fi judecaţi de Dumnezeu şi de justiţie.

România liberă prezintă, mai jos, mesajul postat de Dan Voiculescu pe blogul său:  

"2014 a fost un an greu in care am trait:
– apogeul luptei mele politice cu Basescu Traian,
– atacurile perfide venite din partea E Udrea si M Macovei,
– lipsa de constiinta a lui Emilian Eva, Daniel Constantin si Camelia Bogdan.

Nu este deloc usor, credeti-ma, sa te lupti de unul singur, fara compromisuri, pana la capat, cu toti cei de mai sus si cu institutiile influentate de ei.
Adevarul este ca in orice lupta iti asumi riscuri in numele principiilor pe care le aperi. 
Am pierdut, temporar, libertatea de miscare dar mi-am pastrat onoarea, demnitatea, respectul si curajul.
Anul 2015 va fi anul in care Basescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecati de Dumnezeu, dar si de justitie. Acelasi lucru se va intampla si cu acolitii lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decat ca justitia sa faca dreptate.
Pentru familia mea, prietenii mei si toti oamenii cu sufletele si constiintele curate sunt convins ca va fi un an bun, plin de bucurii si realizari.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!"

Preşedintele PC, Daniel Constantin, care este în prezent şi ministru al Agriculturii în guvernul Ponta IV, a împrumut de la Dan Voiculescu 295.000 de euro în baza a două contracte de împrumut încheiate în anii 2007 și 2008.

 

(foto: danvoiculescu.net/blog)

Cele mai citite

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...
Ultima oră
Pe aceeași temă