12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDinu Patriciu, achitat în dosarul Rompetrol: Eu m-am ştiut dintotdeauna NEVINOVAT. Vom...

Dinu Patriciu, achitat în dosarul Rompetrol: Eu m-am ştiut dintotdeauna NEVINOVAT. Vom fi achitaţi toţi

Dinu Patriciu a fost achitat, marţi, de judecătorii Tribunalului Bucureşti, în dosarul Rompetrol, în care este acuzat de spălare de bani, delapidare şi manipularea pieţei de capital. Sentinţa nu este definitivă, iar procurorii au depus deja recurs.

Citeşte şi: Patriciu, ACHITAT in dosarul Rompetrol

Într-o intervenţie telefonică la B1 TV, omul de afaceri a declarat că el s-a simţit dintodeauna nevinovat şi că are încredere că toţi cei acuzaţi vor fi achitaţi în final.

„Eu m-am ştiut dintotdeauna nevinovat, aşa că am avut încredere că acest lucru se va termina cu bine. Aşa cum s-a terminat o fază, aşa se vor termina toate. Eu sunt convins că şi în final vom fi achitaţil. Nu am fost niciodată vinovat, nu suntem vinovaţi, nu am fost niciodată în situaţia de a face ceva ilegal”, a declarat Patriciu.

În ceea ce priveşte pedeapsa de 20 de ani pe care au cerut-o procurorii, acesta a spus: „Să fie sănătoşi!”.

Dosarul Rompetrol este unul dintre cele mai vechi cazuri de corupţie. Patriciu este acuzat că şi-a însuşit în calitate de administrator al Rompetrol suma de 85 milioane de dolari, care ar fi trebuit să ajungă în bugetul de stat.

Alături de Dinu Patriciu au mai fost judecate alte 12 persoane, printre care Sorin Roşca Stănescu, Alexandru Bucşă sau Sorin Pantiş.

Judecarea dosarului Rompetrol s-a terminat pe 18 iulie, iar procurorii au cerut pedeapsa maximă prevăzut de lege în cazul lui Patriciu, adică 20 de ani de detenţie. Iniţial instanţa trebuia să ia o decizie pe 2 august însă verdictul a fost amânat ulterior pentru data de 28 august.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă