9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDirecţia Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4, amendată cu 4.000...

Direcţia Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4, amendată cu 4.000 de lei

Direcţia Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4 a fost amendată cu 4.000 de lei de Serviciul Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4, în urma raportului final întocmit de Corpul de control al primarului, în ceea ce priveşte execuţia lucrărilor de amenajare peisagistică din Parcul Lumea Copiilor, dedicată victimelor de la Colectiv. De asemenea, s-au dispus desfiinţarea lucrărilor nelegal executate şi aducerea terenului la starea iniţială, în termen de 48 de ore de la aplicarea sancţiunii, scrie Agerpres.

În caz de neconformare, se va proceda la desfiinţarea lucrărilor pe cale administrativă, conform art.33 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a spus primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluţă, într-o conferinţă de presă. 

Din datele raportului Corpului de control al primarului sectorului 4, mai reiese că atribuirea contractului de lucrări nr. 602/11.03.2016 încheiat între Direcţia Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4 şi executantul SC Euroconstruct Group SRL, în valoare de 385.686 lei, cu TVA, s-a făcut prin achiziţie directă. 

“Nu au fost respectate scopul şi principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achiziţie privind promovarea concurenţei între operatorii economici, transparenţei, nediscriminării, utilizării fondurilor publice, potrivit art.2 din OUG nr. 34/2006, ceea ce a condus la valoarea contractului prevăzută mai sus, fără a fi comparată cu alte oferte cu preţuri mai mici; documentele justificative care au stat la baza valorii estimate, respectiv antemăsurătorile – lista cu cantităţile de lucrări şi devizul estimativ – nu sunt asumate de compartimentul de specialitate din cadrul autorităţii contractante; nu s-au regăsit în dosarul achiziţiei publice informaţii/documente cu privire la o prospectare a pieţei care să justifice selectarea operatorului SC Euroconstruct Group SRL, căruia i-a fost transmisă invitaţia de participare (exemplu: corespondenţă cu operatori de profil, contracte similare încheiate anterior cu operatorul menţionat/documente constatatoare privind îndeplinirea obligaţiilor contractuale disponibile la adresa www.e-licitaţie.ro; o bază de date cu oferte de preţ, catalog electronic de lucrări/produse, disponibil în sistemul electronic al achiziţiilor publice)”, se arată în raportul Corpului de control. 

Totodată, s-au constatat elemente de neconcordanţă în întocmirea cronologică a actelor procedurale – data invitaţiei de participare (3.03.2016) este anterioară datei întocmirii notei justificative, privind determinarea valorii estimate (9.03.2016) şi aprobării achiziţiei directe; în raport cu cerinţele minime de calificare stabilite prin documentaţia de participare şi specificaţiile tehnice din caietul de sarcini, autoritatea contractantă nu a întocmit un document din care să rezulte modul de îndeplinire de către operator a acestor cerinţe. 

Potrivit sursei citate, din afirmaţiile persoanelor responsabile cu achiziţiile din cadrul DAPZA sector 4 rezultă că nu s-au efectuat plăţi în baza contractului, până la data controlului.

Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă