19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialDirectoarea adjunctă APIA Tulcea, trimisă în judecată pentru luare de mită

Directoarea adjunctă APIA Tulcea, trimisă în judecată pentru luare de mită

Directoarea adjunctă a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Tulcea, Cristina Gherghișan, a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, întrucât este acuzată de trei infracţiuni de luare de mită, informează un comunicat al DNA.

În același dosar, au fost trimiși în judecată, sub control judiciar, și administratorii mai multor societăți comerciale, Traian Grigore, Mariana Rece și Toader Sandu, fiind acuzați de dare de mită.

Citește și: Directoarea adjunctă APIA Tulcea, reținută pentru luare de mită

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în ziua de 24 septembrie 2014,  Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 lei de la inculpatul Grigore Traian, în legătură cu neîndeplinirea și îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.

Și în data de 20 noiembrie 2014, Gherghișan Cristina a primit de la același administrator un plic ce conținea o sumă de bani, mai spun anchetatorii.

”În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Tulcea, a primit de la inculpata Rece Mariana, în mod direct, pentru sine, mai multe bunuri și a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu”, se arată în comunicatul DNA.

Mai mult, directoarea adjunctă a Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Tulcea a primit, pe 13 noiembrie 2014, un smartphone, de la inculpatul Sandu Toader, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu.

”Concret, inculpata Gherghișan Cristina a acţionat astfel încât firmele administrate de ceilalţi inculpaţi să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea A.P.I.A. Tulcea, pentru obţinerea de subvenţii privind suprafeţele de teren agricole administrate de aceste societăţi”, se explică în documentul citat.

În acest dosar, procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil deţinut în coproprietate de Gherghişan Cristina.

Cele mai citite

Eurovision prezintă o dezbatere între candidații la președinția CE. Țările din est nu au candidat, Iohannis nu este menționat

Eurovision va transmite o dezbatere între "candidații principali la președinția Comisiei Europene", aceștia fiind Walter Baier, Sandro Gozi, Ursula von der Leyen (președinta în...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă