10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDirectoarea CJ Brăila, cercetată sub control judiciar

Directoarea CJ Brăila, cercetată sub control judiciar

Directorul economic al Consiliului Județean Brăila, Alina Daniela Rusu, suspectată de abuz în serviciu, va fi cercetată, în continuare, sub control judiciar, informează un comunicat de presă remis de DNA.

”În perioada 28.03.2006 – 08.03.2012, președintele Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a făcut mai multe demersuri și a luat decizii prin care două persoane juridice – SC CLUB FOTBAL BRĂILA SA Brăila și ASOCIAȚIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila au obținut foloase necuvenite în valoare totală de 7.492.360 lei din bugetul Consiliului Județean Brăila”, se arată în comunicatul citat.

Anchetatorii susțin că demersurile au fost făcute în condițiile în care Gheorghe Bunea Stancu cunoștea că se află în incompatibilitate.

Mai mult, procurorii DNA spun că, în perioada 01.02.2008 – 15.12.2010, finanțarea celor două persoane juridice a fost aprobată de Alina Daniela Rusu, în calitate de director economic al Consiliului Județean Brăila, cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv, fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale CJ Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.

Astfel, prin acțiunile întreprinse, Rusu a prejudiciar Consiliul Județean Brăila cu suma de  5.242.362 lei, concomitent cu obținerea unui folos patrimonial în valoare de 1.300.000 lei pentru SC CLUBUL DE FOTBAL SA Brăila și a unui folos patrimonial în valoare de 3.942.360 lei pentru ASOCIAŢIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila.

În timpul controlui judiciar, Alina Daniela Rusu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, să nu se apropie de inculpatul Gheorghe Bunea Stancu şi de persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.

În cazul în care Rusu încalcă controlul judiciar, măsura se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă