15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Directoarea de la Grădinița groazei, sub control judiciar

UPDATE. Directoarea de la Grădinița groazei, sub control judiciar

UPDATE. Magistrații au decis ca Ana Ioana Neagu să fie cercetată sub control judiciar. Ordonanța de reținere îi expliră la ora 18.00. 

=====

Drectoarea grădiniţei private din centrul Capitalei care a fost acuzată că a lovit mai mulţi copii, este dusă, joi, la Judecătoria Sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă pentru rele tratamente aplicate minorului..  

Ana Ioana Neagu a fost reţinută miercuri seara, după ce a fost audiată la Secţia 17 de poliţie, pe baza reclamaţiilor făcute de părinţi. 

Procurorii PJ5 spun că suspecta a agresat fizic trei minori (în vârstă de 1 an şi 11 luni, 5, respectiv 6 ani), care erau înscrişi la această unitate de învăţământ.

Totodată, în cauză procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, fiind efectuate verificări suplimentare privind modul de organizare şi funcţionare a grădiniţei.

La data de 21 martie, Poliţia Capitalei a fost sesizată de mai mulţi părinţi cu privire la faptul că, copiii acestora au fost agresați fizic de către directoarea unei grădinițe situată pe Str. Dr. Staicovici, sector 5, în timp ce minorii se aflau la program.

Citește și: VIDEO. Copii agresaţi la o grădiniţă din Capitală, chiar de directoare. ISMB: Grădinița funcționa ilegal

În baza plângerilor depuse şi a verificărilor efectuate, a fost întocmit un dosar penal în care s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cea în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

La data de 24 martie, în baza mandatului emis de Judecătoria Sectorului 5 –Bucureşti, judiciariştii Secţiei 17 Poliţie au efectuat o perchezitie domiciliară la adresa unde se afla gradiniţa.

În urma acestei activităţi, au fost identificate şi ridicate mai multe dispozitive de stocare a imaginilor video surprinse de camerele de supraveghere montate în incinta grădiniţei.

Totodată, la sediul Sectiei 17 Poliţie au fost conduse, în vederea audierii, directoarea grădiniţei precum şi mai multe angajate.

 

Cele mai citite

Româncele și-au aflat adversarele de la Roland Garros

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Begu şi-au aflat adversarele din prima rundă a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Astfel,...

Președintele iranian Ebrahim Raisi, înmormântat în orașul-sfânt Mashhad

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, care și-a pierdut viața duminică într-un accident de elicopter, a fost înmormântat joi în oraşul său natal, Mashhad, unde sute...

Tarom este salvat. Compania primește 100 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi validarea ajutorului de stat pentru compania aeriană Tarom. Este vorba de aproape 100 de milioane de euro, aprobaţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă