21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDirectoarea grădiniţei private din Capitală care agresa copiii, reţinută

Directoarea grădiniţei private din Capitală care agresa copiii, reţinută

Directoarea grădiniţei private din centrul Capitalei care a fost acuzată că a lovit mai mulţi copii, chiar sub obiectivele camerelor de supraveghere, a fost reţinută de Poliţie, urmând să fie dusă la Judecătoria Sectorului 5 cu propunerea de arestare preventivă pentru rele tratamente aplicate minorului. Ea a fost audiată la Secţia 17 de poliţie, pe baza reclamaţiilor făcute de părinţi. 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Capitalei au declarat că grădinița nu era autorizată și funcționa ilegal. În urma plângerilor formulate de părinţi, poliţiştii au descins în urmă cu câteva zile la grădiniţa din cartierul Cotroceni şi i-au audiat pe angajaţii unităţii de învăţământ.

„Unele funcționează cu firme de grădiniță, dar sunt autorizate sub forme de asociaţii culturale, sportive. E datoria părinţilor să ceară documentele şi aprobarea din cadrul Agenţiei pentru asigurarea calității în învăţământul preuniversitar. Este documentul fundamnetal, toate aceste grădinițe sunt postate pe site-ul ARACIP și numai acestea au dreptul să funcționeze”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„Vor sta de vorbă un psiholog de la Direcţie, un asistent social, dacă este cazul, vor sta de vorbă cu părinții, ca să vedem dacă, în urma acestor agresiuni, ceva în comportamentul copilului s-a schimbat, ceva a intervenit care să-i dea de gândit psihologului că pe o perioadă, s-ar putea ca unul sau doi sau mai mulţi dintre copii să aibă nevoie de o terapie”, a declarat pentru Digi24 Gabriela Coman, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, din datele şi probele existente, rezultă „presupunerea rezonabilă” că directoarea a exercitat acte de violenţă asupra minorilor.

Poliţiştii vor să ataşeze la dosar şi o expetiză de la Institutul de Medicină Legală. Specialiştii de acolo ar trebui să îi evalueze pe copii şi să transmită mai departe modul în care au fost afectaţi de actele violente. Achetatorii vorbesc de fapte foarte grave care sunt pedepsite cu pedeapsă cu închisoarea între trei şi şapte ani. 

 

Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă