15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDirector medical din cadrul institutului "Ana Aslan", în conflict de interese penal

Director medical din cadrul institutului “Ana Aslan”, în conflict de interese penal

Directorul medical al Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie "Ana Aslan", Gabriel Ioan Prada, a fost găsit în conflict de interese penal, de către Agenția Națională de Integritate, informează un comunicat al instituției.

Gabriel Ioan Prada, în calitate de director medical al Institutului "Ana Aslan", a participat în mod direct la decizii privitoare la planul economico-financiar anual, institutul achiziționând între 2010 şi 2013 medicamente în valoare de peste 767.000 de lei de la firma A&G Med Trading SRL, societate comercială în cadrul căreia soția sa a prestat, în perioada 28 septembrie 2011 – 1 iulie 2013, activități de certificare medicamente, în baza unui contract individual de muncă, potrivit sursei citate.

"Achizițiile de medicamente s-au efectuat în baza a două acorduri-cadru de furnizare (13 contracte subsecvente și 3 acte adiționale) și a unui contract de furnizare produse semnate de "Dr. Farm. Speranța Prada", se arată în comunicatul ANI.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, pentru ca procurorii s- verifice dacă Prada poate fi acuzat de săvârşirea infracțiunii de conflict de interese.

Potrivit articolului 301 din Codul Penal al României, "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică", se explică în comunicatul ANI.

Directorul medical al institutului a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Cele mai citite

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă