8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCazul Intact: Directorul Antena 3 cheamă telespectatorii în stradă. Primăria dă aviz...

Cazul Intact: Directorul Antena 3 cheamă telespectatorii în stradă. Primăria dă aviz pentru mitingul din Piața Constituției

UPDATE joi, 11.45: :  Mitingul intitulat „Libertatea presei în pericol”, organizat de Antena 3, a fost aprobat, joi, de comisia de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, informează Agerpres.

Astfel, mitingul va avea loc vineri, în Piaţa Constituţiei. 

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a afirmat că organizatorul a estimat prezenţa la adunarea publică a circa 5.000 de persoane. 

“SC Antena 3 SA organizează, pe 19 februarie, între orele 15,00 – 18,30, adunarea publică intitulată ‘Libertatea presei în pericol’, în Piaţa Constituţiei, în spaţiul delimitat de forţele de ordine, astfel: între orele 15,00 – 16,00 – afluirea participanţilor; în intervalul orar 16,00 – 18,00 – adunarea publică; între orele 18,00 – 18,30 – defluirea individuală a participanţilor. Organizatorul va înştiinţa posesorii auto din zonă, prin aplicare de fluturaşi, începând cu data de 18 februarie, cu privire la desfăşurarea adunării publice, în vederea eliberării parcării din Piaţa Constituţiei”, a precizat Serviciul pentru Relaţia cu Mass-Media al PMB, joi, ca răspuns la o solicitare AGERPRES pe acest subiect. 

Potrivit sursei citate, afluirea şi defluirea participanţilor se va face individual, prin locul special amenajat şi marcat destinat traversării pietonilor, situat în zona Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

“Jandarmeria va asigura măsurile de ordine publică în zona de desfăşurare a adunării şi respectiv pe traseele de deplasare ale participanţilor la adunare. Dispozitivele vor fi dimensionate în funcţie de numărul de participanţi, pentru a preveni orice acte de tulburare a ordinii publice. Potrivit estimării organizatorului, la adunare vor fi aproximativ 5.000 de participanţi”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

—–

Mihai Gâdea, directorul Antena 3, a anunţat miercuri seara, în emisiunea “Sinteza Zilei”, ca a decis împreună cu echipa sa că “doreşte să-i cunoască pe oamenii care îi susţin”, invitând telespectatorii la o întâlnire publică vineri, la ora 15.00, în Piaţa Constituţiei. 

În cadrul emisiunii, invitaţi sunt preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Mihai Gâdea a început emisiunea remarcând faptul că “Parlamentul a înviat” şi a anunţat că va continua până la capăt să apere libertatea de exprimare a echipei de jurnalişti pe care o conduce.

Liderul social-democrat a declarat că va analiza “foarte serios” eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură dacă Guvernul României “închide cinci televiziuni într-un stat democratic”. “Vreau să mai spun ceva, am discutat azi ceva în partid, am spus foarte simplu că prin această instituţie din subordine (n.r.ANAF) dacă se întâmplă o evacuare, practic Guvernul României închide cinci televiziuni într-un stat democratic. Dacă se întâmplă acest lucru şi Guvernul României tehnocrat, care a spus mereu că protejează libertatea presei sau susţine, atunci cred că acest Guvern nu mai poate rămâne în funcţie. Dacă se întâmplă lucrul acesta, noi analizăm foarte serios eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură”, a afirmat Dragnea, citat de Agerpres

El a adăugat că dacă Guvernul României, “nu că bagă pumnul în gura presei, o desfiinţează, acest Guvern nu mai poate rămâne pentru că devine extrem de periculos pentru democraţie, pentru libertatea noastră şi înseamnă că se dă liber la orice fel de abuz”. 

În context, Dragnea s-a referit şi la poziţia preşedintelui Klaus Iohannis pe această problemă. “Am văzut şi poziţia preşedintelui Iohannis. Recunosc, m-aş fi aşteptat să fie mai fermă şi puţin mai clar. Eu nu cred că aici se pune problema de ‘hai să fie o împăciuire’. Eu merg mai departe, eu cred că există totuşi instituţii ale statului abilitate în această ţară, care ar trebui să verifice legalitatea acţiunii ANAF. Nu cred că strică acest demers. Dacă lucrurile au fost legale, e foarte bine, dar dacă nu au fost legale, nu trebuie verificat, pentru că, totuşi, s-a învolburat o ţară întreagă?”, a mai afirmat Dragnea.

 

 

 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Ciucă și Ciolacu caută alt candidat pentru Primăria Capitalei, în locul lui Cîrstoiu

Liderii PNL și PSD, în frunte cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt reuniți la Palatul Victoria, unde caută un alt candidat la Primăria...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă