14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul din CNCAN, trimis în judecată pentru mită

Directorul din CNCAN, trimis în judecată pentru mită

Viorel Gheorghe Radu, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), a fost trimis în judecată, în stare de arest preventi, de procurorii anticorupție pentru luare de mită în formă continuată, potrivit unui comunicat DNA. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în perioada iulie – 01 septembrie 2015, în virtutea funcției ocupate, Radu a pretins și primit de la administratorul unei societăți comerciale, denunțător în cauză, în trei tranșe, suma totală de 8.000 lei.

Viorel Radu a condiționat urgentarea efectuării inspecțiilor în teren pentru emiterea a trei autorizații speciale de suma de bani pretinsă. 

Directorul  Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante a fost prins în flagrant în timp ce primea 2.500 de lei. 

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei de 3.851 lei, ridicată de la Radu Viorel Gheorghe.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă