15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Directorul Operei Naționale, în vizorul DNA. Prima reacție a instituției

UPDATE. Directorul Operei Naționale, în vizorul DNA. Prima reacție a instituției

UPDATEOpera Naţională Bucureşti (ONB) a transmis că, în urma percheziţiilor efectuate la sediul instituţiei, marţi dimineaţă, niciun angajat nu a fost reţinut şi nici chemat la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, se arată într-un comunicat remis Mediafax.

“Astăzi, 12 mai 2015, Poliția sectorului 1 București a efectuat o percheziție la sediul instituției noastre, ca urmare a solicitării Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. În urma percheziției efectuate, la momentul transmiterii acestei informări de presă, niciun angajat al Operei Naționale București nu a fost reținut și nici chemat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru alte audieri”, se arată în comunicatul citat.

Citește și: Prima REACȚIE a Operei Naţionale, după perchezițiile de la sediul instituției

UPDATE: Directorul Operei Române, Răzvan Dincă, a fost dus de anchetatori la Poliţia Sector 1, pentru audieri, conform unor surse judiciare, citate de Mediafax.

———-

Procurorii fac, marţi, percheziţii la Opera Naţională din Bucureşti, într-un dosar în care ar fi vizat şi directorul general Răzvan Ioan Dincă, în legătură cu achiziţii făcute de instituţie, potrivit unor surse judiciare, conform Mediafax.

Astfel, anchetatorii ridică documente din birouri de la Opera Naţională, referitoare la unele achiziţii făcute de instituţie, conform surselor citate.

În acest dosar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 face cercetări într-un dosar în care există suspiciuni că mai mulţi funcţionari din cadrul Operei Naţionale din Bucureşti se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

În prezent, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1) efectuează percheziții la mai multe adrese din Bucureşti, respectiv la sediul Operei Naţionale din Bucureşti şi la domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei, potrivit unui comunicat de presă al PJS1.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical “Viaţa e Frumoasă!”.

A regizat mai multe spectacole de teatru în ţară şi în Bucureşti. În perioada 2010-2012, Dincă a fost consilier al preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

 

 

 

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă