15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDirectorul Sălii Polivalente din Bucureşti, ARESTAT

Directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, ARESTAT

Octavian Bitu, directorul Sălii Polivalente din București, a fost arestat pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de mită și șantaj, potrivit Mediafax

Decizia luată, miercuri seară, de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă.

Citește și: NTERCEPTĂRI: Directorul Sălii Polivalente, negocieri cu denunțătorul: ”Cât îmi dai? Vreau mașină, mă!”

Octavian Bitu, directorul Complexului Sportiv Național Sala Polivalentă din București, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, a fost reţinut, marţi seară, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sub acuzațiile de şantaj şi luare de mită, după ce a a fost prins în flagrant de procurori în timp ce primea 10.000 de lei de la un denunţător pentru a stinge un litigiu şi a prelungi un contract de închiriere.

Potrivit ordonanţei de reţinere, în perioada aprilie- august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Sălii Polivalente din București, i-a cerut unui om de afaceri, denunțător, suma de 10.000 de euro și cedarea unei construcții deținute de firma denunțătorului către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Bitu, în vederea valorificării construcției în activități comerciale.

Citește și: Directorul Sălii Polivalente din Capitală, REȚINUT. Octavian Bitu, prins în timp ce lua mită

“Despre valoarea construcției, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumătate pentru derularea de activități comerciale, denunțătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor și foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denunțător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă și firma denunțătorului și va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcția firmei”, preciziează procurorii DNA în ordonanţa de reţinere.

Procurorii mai spun că Bitu s-a angajat faţă de acelaşi denunţător, în schimbul mitei cerute, ca la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor câștigătoare să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al directorului Sălii Polivalente să fie asociați.

“Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexului Sportiv Național-Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant”, se arată în documentul citat.

Citește și: Bănicioiu, după reţinerea directorului Sălii Polivalente: I-am botezat un copil. Sunt şocat!

De asemenea, în luna aprilie 2013, directorul Sălii Polivalente a amenințat o denunțătoare că ”îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât construcția să fie închiriată unei firme indicate de inculpat”.

“În săptămâna ulterioară primei amenințări și în luna mai 2013, Bitu Octavian a reiterat amenințările și a înștiințat-o pe denunțătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui de renunțare la chiriașul de atunci al clădirii și pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate de el, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea”, se mai precizează în ordonanţa de reţinere.

Octavian Bitu este director al Sălii Polivalente din Bucureşti din aprilie 2013, când ministru al Tineretului și Sportului era Nicolae Bănicioiu.

Bitu este şi vicepreşedinte al Organizaţiei Sectorului 4 Bucureşti a PSD, filială condusă de Nicolae Bănicioiu. De asemenea, ministrul Sănătăţii i-a botezat un copil directorului de la Sala Polivalentă.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă