16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul săptămânalului ”Atac de Buzău” a fost arestat preventiv

Directorul săptămânalului ”Atac de Buzău” a fost arestat preventiv

Directorul săptămânalului ”Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, a fost arestat preventiv pe 30 de zile pentru șantaj, după ce procurorii au contestat măsura inițială dată de Judecătoria Buzău, decizia fiind definitivă, transmite Mediafax.

În urma contestației depuse de către procurori, magistrații Tribunalului Buzău au decis ca directorul publicației “Atac de Buzău” să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. În cazul celorlalți doi inculpați, şi anume soția lui Florin Parschivescu, Oana Galanton, care se ocupa cu contractele de publicitate, și redactorul Doru Iuga, deciziile au rămas neschimbate, astfel că Galanton rămâne sub control judiciar, iar Iuga în arest la domiciliu.

Citește și: Ziarişti reţinuţi, apoi plasaţi în arest la domiciliu, într-un dosar de şantaj, la Buzău

Directorul publicaţiei “Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, soţia acestuia, şi fostul director al postului OTV Doru Iuga, redactor al săptămânalului buzoian, au fost reţinuţi, vineri seară, pentru şantaj, fiind suspectaţi că au cerut bani unor oameni de afaceri şi primari pentru a nu publica materiale despre ei.

Sâmbătă, Poliţia Judeţeană Buzău anunţa, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii instituţiei şi cei de la Poliţia Judeţeană Argeş au făcut, vineri, cinci percheziţii în Buzău, Bucureşti şi Piteşti, la locuinţele a trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, bănuite de şantaj.

Săptămânalul “Atac de Buzău” a apărut pe piaţa media buzoiană în urmă cu peste un an, iar de atunci s-a făcut remarcat prin mai multe materiale defăimătoare la adresa unor oameni de afaceri şi a unor primari din localităţile judeţului.

În tot acest timp, potrivit unor surse judiciare, plângeri ar fi fost formulate de primari care ar fi fost nevoiţi să plătească diverse sume de bani pentru a nu deveni subiect în paginile săptămânalului. Printre cei care ar fi depus plângere împotriva lui Paraschivescu s-ar număra primarul din Poşta Câlnău, Sorin Munteanu, primarul oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, primarul comunei Berca, Valeriu Marcu, fostul deputat Marian Ghiveciu, dar şi oameni de afaceri.

Printre cei de la care Florin Paraschivescu ar fi încercat să obţină bani se numără şi proprietarul Grup Romet Buzău, Constantin Toma.

Alături de Florin Paraschivescu anchetatorii l-au reţinut şi pe Doru Iuga, redactor al publicaţiei. Iuga este un fost jurnalist de televiziune şi fost director al postului OTV condus de Dan Diaconescu, care a fost implicat într-un scandal sexual.

 

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...
Ultima oră
Pe aceeași temă