13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul spitalului din Tecuci a fost plasat sub control judiciar

Directorul spitalului din Tecuci a fost plasat sub control judiciar

Directorul Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, Teodor Negru, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile pentru suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie, a anunțat, miercuri, Direcţia Naţională Anticorupţie. 

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de Negru Teodor, la data faptelor director al Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, pentru suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie. Faţă de persoana sus menţionată s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2016. Între obligaţiile impuse figurează aceea de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent şi obligaţia de a nu comunica, pe nicio cale, cu anumite persoane", precizează DNA.

Primarul municipiului Tecuci, Daniel Gerhardt Ţuchel, care este şi preşedinte al organizaţiei municipale PNL Tecuci, i-a cerut lui Teodor Negru demisia din funcţia de director şi din PNL. 

"În urma informaţiilor publice apărute cu privire la domnul Negru Teodor, asupra căruia planează suspiciunea de corupţie, i-am solicitat acestuia demisia din funcţia de manager al Spitalului "Anton Cincu", cât şi din calitatea de membru de partid, până la clarificarea situaţiei juridice. Domnul Negru Teodor a fost de acord să-şi prezinte demisiile solicitate. Conducerea PNL Tecuci se delimitează fără echivoc de persoane care desfăşoară activităţi care contravin legii", a postat Daniel Ţuchel, pe pagina lui de Facebook. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă