20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDirectorul unei școli a demisionat după ce a condus beat, lovind trei...

Directorul unei școli a demisionat după ce a condus beat, lovind trei mașini. Se pare că a băut în școală

O comisie de disciplină a Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Sibiu face joi o anchetă la şcoala din comuna Răşinari, informează Agerpres.

Comisia verifică dacă fostul director Constantin Vîlcu ar fi consumat băuturi alcoolice în şcoală, ulterior acesta fiind prins de poliţişti după ce a lovit trei maşini. 

"Eu vreau să ştiu dacă el a băut în şcoală. Atunci vor fi repercusiuni asupra lui şi ca profesor. El predă geografia. Nu avem camere de supraveghere în şcoală, dar avem colegi la şcoală şi îi pun să dea declaraţie pe propria răspundere, ce au văzut şi ce ştiu", a declarat, joi, Ştefan Firu, inspectorul şcolar general al IŞJ Sibiu. 

Vîlcu şi-a dat demisia din funcţia de director al şcolii din Răşinari chiar în dimineaţa în care a venit în control comisia de la IŞJ. 

"Domnul director şi-a dat demisia în această dimineaţă (joi n.r.) la ora 8.20. El nu va mai fi director al şcolii. Procedura este să convocăm un Consiliu de Administraţie al Inspectoratului Şcolar, voi face un Consiliu Profesoral şi la Răşinari, pentru că mă interesează şi poziţia profesorilor din şcoală. Noi vom numi un alt director, cu delegaţie, până în 30 august, când se termină anul şcolar", a explicat şeful IŞJ Sibiu. 

Fostul director al şcolii din Răşinari este cercetat şi de poliţişti, pentru că condus în stare de ebrietate. 

"Pe 1 februarie, în jurul orei 14.45, pe str. Poiana din municipiul Sibiu s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Un conducător auto în vârstă de 54 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, a intrat în coliziune cu trei autoturisme parcate regulamentar. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Biroului Rutier Sibiu care, în urma verificărilor efectuate, au constatat că şoferul se afla în stare de ebrietate – 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă