10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDiscuție între organizațiile pentru drepturile pietonilor și autorități, pentru accesibilizarea Capitalei

Discuție între organizațiile pentru drepturile pietonilor și autorități, pentru accesibilizarea Capitalei

Organizațiile care luptă pentru drepturile pietonilor din Capitală se vor întâlni, miercuri, cu reprezentanții primăriilor de sector și Primăriei Generale, precum și cu ministrul delegat pentru Dialog Social, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene din București.

Întâlnirea a fost solicitată de asociații, care au organizat, în urmă cu aproape două săptămâni, un marș de protest în București, pentru că orașul nu este accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități, vârstnici, nevăzători și părinți cu cărucioare.

În urma protestului, ONG-urile au avut o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Muncii, în urma căreia s-a stabilit organizarea unei întâlniri de lucru în luna septembrie, pentru identificarea unor măsuri de accesibilizare a circulației.

Citește și: UPDATE. VIDEO. Pietonii au protestat, sâmbătă, față de condițiile de circulație din București

În 19 iulie, în jur de 300 de persoane, printre care oameni în scaune rulante sau sprijiniţi în cârje, nevăzători şi cu deficiențe de auz și vorbire, au protestat, sâmbătă, în Capitală. Ei au afișat mesaje ca "Vrem oameni pe trotuare, nu maşini şi autocare" și ”Oraș accesibil pentru oameni”.

Bordurile foarte înalte, trotuarele prea strâmte, străzile pline de gropi, lipsa semafoarelor accesibilizate pentru cei cu probleme de vedere sunt principalele nemulțumiri ale oamenilor.

Organizatorii și susținătorii marșului sunt: ActiveWatch, OPTAR, ONPHR, Asociația pentru Tranziție Urbană, Ecopolis , Nu Aștepta Super Eroi , Estuar , Funky Citizens  , Kommunitas, Miliția Spirituală, Quantic, Mai Mult Verde, Arhiterra, Pro Patrimonio, Asociația Peisagiștilor din Româna – Filiala București, Unu și Unu, Front, Vincero, Inimă de copil, Assoc, Light into Europe , Asociația România Connect 1990, Asociația Distroficilor Muscular din România – ADMR.

Cele mai citite

FC Botoșani – Dinamo 2-1! Golul lui Mailat o (în)Groapă pe Dinamo

FC Botoșani visează la salvarea de la retrogradare după ce a câștigat derby-ul „codașelor” Ligii 1 contra celor de la Dinamo, cu scorul de...

Inter Milano, noua campioană a Italiei, după victoria din „Derby della Madonnina”

Inter Milano s-a impus cu scorul de 2-1 în „Derby della Madonnina”, contra rivalei locale AC Milan, și și-a asigurat un nou titlu de...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...
Ultima oră
Pe aceeași temă