23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDiscuție telefonică între Iohannis și Timofti, pe tema alegerilor din Republica Moldova...

Discuție telefonică între Iohannis și Timofti, pe tema alegerilor din Republica Moldova și România

Președintele Klaus Iohannis și omologul său moldovean Nicolae Timofti au avut, miercuri, o discuție telefonică pe tema situației social-politice din România și Republica Moldova, cât și despre procesele electorale din cele două țări, informează Publika.md.

 

În context, Nicolae Timofti s-a arătat încrezător referitor la desfășurarea corectă a scrutinului parlamentar din 11 decembrie din România, la care vor își vor exprima opțiunea de vot și alegătorii din stânga Prutului, care dețin cetățenie română.

Totodată, președintele Republicii Moldova a accentuat necesitatea aprofundării dialogului Chișinău – București, în contextul adoptării în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a „Strategiei pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova”, a cărui perspectivă trebuie să devină una mai pragmatică și performantă.

La rândul său, Klaus Iohannis l-a asigurat pe Nicolae Timofti că România va continua să sprijine Republica Moldova pe calea ireversibilă de integrare europeană, inclusiv prin susținerea avansării reformelor și consolidarea unor instituţii democratice, corecte și transparente.

În contextul finalizării mandatului Președintelui Nicolae Timofti, Klaus Iohannis i-a mulțumit pentru performanța resetării dialogului bilateral și construirea unor legături speciale atât între două state, cât și între doi președinți prieteni. La finalul discuției, Nicolae Timofti i-a mulțumit Președintelui Iohannis pentru conferirea, recent, a înaltei distincții „Steaua României” în grad de Colan.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă