19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialDistrugătorul american Jason Dunham intră în apele teritoriale ale României

Distrugătorul american Jason Dunham intră în apele teritoriale ale României

Distrugătorul Jason Dunham, aparținând Flotei a 6-a americană din Mediterana, intră astăzi în Marea Neagră.

„Prezenţa acestei nave în Marea Neagră demonstrează angajamentul Statelor Unite de a acţiona alături de aliați pentru a spori securitatea maritimă, pregătirea şi capacitatea navală, precum și angajamentul de a aduce pacea și stabilitatea pentru aliații noștri din NATO din regiune”, a anunțat comandamentul Flotei a 6-a.

Comandamentul a precizat că distrugătorul vine în Marea Neagră pentru a participa la Operațiunea Atlantic Resolve.

Exercițiile militare din cadrul Atlantic Resolve se desfășoară de-a lungul anului 2015 și reprezintă cea mai amplă desfășurare de forțe americane în Europa, din acest an. România și Bulgaria participă și ele la Atlantic Resolve, cu toate categoriile de forțe – terestre, navale și aeriene.

Nava Jason Dunham face parte din clasa distrugătoarelor Arleigh Burke și este unul dintre cele mai noi vase militare americane, intrat în serviciul US Navy în anul 2010.

Jason Dunham a mai fost în Marea Neagră în anul 2012, când a participat la exercițiul Sea Breeze, împreună cu navele militare ale Ucrainei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă