12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDistrugătorul britanic Duncan a intrat în apele româneşti din Marea NEAGRĂ. Vezi...

Distrugătorul britanic Duncan a intrat în apele româneşti din Marea NEAGRĂ. Vezi scopul misiunii

Distrugătorul britanic HMS Duncan, echipat cu rachete antiaeriene, a sosit duminică în Marea Neagră, informează Mediafax.

Nava Duncan va participa la exerciţii comune româno-britanice până miercuri, în largul portului Constanţa. Manevrele urmează să se desfăşoare în apele internaţionale ale Mării Negre şi în apele teritoriale române.

În cadrul vizitei distrugătorului la Constanţa, militari de rang înalt români şi britanici urmează să participe la o serie de evenimente, găzduite inclusiv la bordul navei.

HMS Duncan este dotat cu lansatoare de rachete antiaeriene, tunuri şi mitraliere şi este specializat în lupta împotriva avioanelor, rachetelor antiaeriene şi antinavă.

Pe parcursul escalei HMS Duncan în România, sunt programate vizite ale oficialilor militari britanici la autoritățile militare și civile din municipiul Constanţa, iar marinarii militari români și britanici vor executa acţiuni comune de instruire, la cheu, la bordul navelor, pentru stabilirea procedurilor comune de operare în timpul exercițiilor planificate să aibă loc în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre, potrivit Forţelor Navale române.

Ambasada Marii Britanii în România şi Organizaţia pentru Apărare şi Securitate din Regatul Unit organizează luni, la bordul distrugătorului, în Portul Constanţa, începând de la ora 11.00, Ziua Industriei de Apărare și Securitate, un eveniment la care au fost invitați să participe reprezentanți ai Ministerului român al Apărării, oficiali guvernamentali și companii românești de profil.

De asemenea, Federația Română de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Apărării și Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România organizează, tot luni, un minicampionat de fotbal, pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la desfășurarea primului meci de fotbal care a avut loc pe pământ românesc între marinarii britanici și localnicii din zona comunei Partizani, județul Tulcea.

Întrecerile sportive vor fi găzduite de Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă