21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDNA: Angela Toncescu, șefa de la Carpatica Asig, ar fi mințit când...

DNA: Angela Toncescu, șefa de la Carpatica Asig, ar fi mințit când a spus că nu cunoaște firma deputatului Gurzău

Angela Toncescu, președinte al Consiliului de Administrație al Carpatica Asig, ar fi mințit în fața anchetatorilor când le-a spus că nu avea cunoștință că societatea cu care compania a încheiat un contract de call-center este, de fapt, a concubinei deputatului Adrian Gurzău, potrivit documentelor din dosarul instrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA), informează vineri Agerpres.

În dosar se menționează că Angela Toncescu a dat o declarație nesinceră, afirmând în mod neadevărat că: "până la momentul prezentei audieri, nu am știut niciodată că societatea are ca administrator legal pe Cecilia Petrovan și nici nu am știut că aceasta ar fi fost concubina lui Adrian Gurzău. Adrian Gurzău nu a intervenit niciodată pentru încheierea acestui contract".

Declarația acesteia a fost, însă, contrazisă în totalitate de cea dată de directorul general adjunct al Carpatica Asig, care a precizat că, în luna septembrie 2015, a asistat la o întâlnire care a avut loc în orașul Sibiu, prilej cu care a avut loc o discuție între Angela Toncescu, Adrian Gurzău și concubina acestuia, Cecilia Petrovan, arătând că: "Alegerea firmei concubinei lui Adrian Gurzău ca societate câștigătoare s-a făcut și prin prisma aprecierilor doamnei Angela Toncescu, o persoană cu experiență în domeniul asigurărilor, mult mai mare decât a mea, eu venind din domeniul bancar", le-a spus directorul adjunct anchetatorilor.

De asemenea, audiat de anchetatori, Liviu Andrei Stoicescu, directorul general al Carpatica Asig, ar fi confirmat parțial situația de fapt, arătând că a fost contactat telefonic, din nou, de către Adrian Gurzău, care i-ar fi solicitat o întâlnire pentru încheierea unui contract pentru serviciu de call-center.

"Am tras concluzia că, întrucât atunci când veneam împreună cu Angela Toncescu, Adrian Gurzău întâi o suna pe aceasta și pentru că nu îi răspundea mă suna pe telefonul meu, exista o legătură mai veche între Adrian Gurzău și Angela Toncescu", le-ar fi spus Stoicescu anchetatorilor.

Ulterior, mai spune acesta, Adrian Gurzău ar fi venit de mai multe ori la Sibiu însoțit de o doamnă pe care a prezentat-o ca fiind prietena sa, Cecilia Petrovan, și de încă două persoane din partea tehnică a societății.

De altfel, procurorii susțin că, deși societatea condusă de concubina deputatului a obținut cel mai mic punctaj din cele șapte oferte primite de Comisia de selectare și evaluare a serviciului externalizat de call-center, constituită în cadrul Carpatica Asig, pretinzând cel mai mare preț lunar pentru serviciile oferite (12.000 euro + TVA în raport cu următorul clasat, care a pretins 6.500 de euro + TVA), firma a fost desemnată ca societate câștigătoare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...
Ultima oră
Pe aceeași temă