16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDNA. Consilierul fostei șefe DIICOT, Alina Bica, REȚINUT. E un nou dosar...

DNA. Consilierul fostei șefe DIICOT, Alina Bica, REȚINUT. E un nou dosar în care BICA e acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și favorizarea infractorului

Fostul consilier al Alinei BICA, Florian Ionuț Mihăilescu, este reținut de procurorii DNA pentru complicitate la luare de mită într-un nou dosar în care fosta șefă a DIICOT e acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și favorizarea infractorului​

Potrivit DNA, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, din care a făcut parte printre alţii şi inculpata Bica Alina Mihaela, a aprobat cu încălcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, raportul de evaluare corespunzător dosarului nr. 22714/FFCC, prin care, valoarea unui teren în suprafaţă de 130 535mp (peste 13 hectare) a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei.

În procedura soluţionării dosarului de despăgubire, prin raportul de evaluare, valoarea terenului a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei. 
Având în vedere că raportul de evaluare, în sine, nu rezolva problema despăgubirii dacă nu era validat de comisie, beneficiarul drepturilor litigioase, motivat şi de valoarea uriaşă a sumei pe care urma să o primească, a acceptat solicitarea inculpatului Cocoş Alin de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la 3 persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.
În acest demers, s-a implicat şi inculpatul Mihăilescu Ionuţ Florin, un apropiat al lui Cocoş Alin, care a intermediat relaţia cu inculpata Bica Alina Mihaela, pentru rezolvarea favorabilă a dosarului de despăgubire respectiv.
Astfel, urmare influenţei exercitate de către inculpaţii Cocoş Alin şi Mihăilescu Ionuţ Florin asupra inculpatei Bica Alina Mihaela, la data de 15.03.2011 Comisia Centrală de Stabilirea Despăgubirilor a validat în favoarea beneficiarului suma de 377.282.300 lei.
În schimbul influenţei realizate, inculpata Bica Alina Mihaela a primit o cotă parte, egală cu a inculpatului Mihăilescu Ionuţ Florin, dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4425 metri pătraţi, ce aparţinea unei rude de-a inculpatului Cocoş Alin.
Transmiterea dreptului de proprietate a fost realizată cu sprijinul inculpaţilor Cocoş Alin şi Mihăilescu Ionuţ Florin, prin tranzacţii succesive şi persoane interpuse. 

Mihăilescu ar mai fi implicat, alături de Alina Bica și în protejarea și consilierea omului de AFACERI OVIDIU TENDER  pentru a i se tergiversa judecarea până la prescrierea faptelor și pentru a nu primi pedeapsă cu executare.

Pentru sprijinul acordat în scopul arătat mai sus, inculpata Bica Alina Mihaela, pe lângă unele beneficii financiare, i-a solicitat persoanei respective ( Ovidiu Tender) să-l angajeze pe inculpatul Mihăilescu Ionuţ Florentin( fostul său consilier) la una dintre firmele sale. Acestuia din urmă i s-a acordat, de către inculpatul interesat de demersurile inculpatei Bica Alina Mihaela, beneficiul unui card bancar în care îi erau virate diferite sume de bani.

Tender a fost trimis in judecată, in 2006, in dosarul "Jaful de RAFO-CAROM"  si incă nu a fost condamnat definitiv. Instrumentarea dosarului a fost făcută de Bica. Ca metodă de investigare a marelui dosar "RAFO", Bica a ales să împartă documentelein circa 40 de dosare mici si multe probe au fost imprăstiate in diverse dosare in care s-a dat neînceperea urmăririi penale sau cel mult amendă penală.

Acest mod de disipare a probelor se pare ca i-ar fi folosit omului de afaceri deoarece, pe de o parte, ceilalti inculpați, trimiși in judecată in dosarele separate, cum ar fi Corneliu Iacubov intr-un dosar; Marian Iancu, alături de alții – în alt dosar, au fost deja condamnați pentru fapte similare, dar nu și Tender, trimis separat în judecată.

Cum Bica i-a instrumentat dosarul, Mihăilescu a apelat tot la ea ca să-l consilieze pe Tender pentru a tergiversa judecarea. Și ar fi reusit  deoarece, până la arestarea preventivă a Alinei Bica, Tender a beneficiat de zeci de amânări in dosar.

——

Alina Bica a fost și ea joi audiată la DNA. Ea este arestată preventiv în dosarul despăgubiilor de la ANRP- partea care a fost trimisă în judecată..

Alina Bica  este inculpatul principal din noul dosar in care, joi seara, pe lângă Florian Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica, a fost reținut și  Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, deoarece a intervenit la fosta șefă a DIICOT să i se ridice sechestrul asigurator in dosarul 'ROMGAZ".

Tot joi seara își aștepta rândul la audieri Alin Cocoș, suspect in dosarul despăgubirilor ANRP. Surse judiciare dădeau ca sigură reținerea acestuia în dosarul despăgubirilor ANRP, unde a jucat un important rol de intermediar.

 Fosta sa mamă vitregă, Elena UDREA, a trecut și ea pe la DNA. Elena Udrea a fost anunțată joi că este urmărită penal și e pusă sub control judiciar in dosarul MICROSOFT, în care fostul ei soț, Dorin  Cocoș , e arestat pentru mită de 9 milioane de euro. Elena Udrea e acuzată de spălare de bani și fals in declarații de avere.

Vom reveni.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă