13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDNA: Directorul Regiei de Distribuție și Exploatare a Filmelor, trimis în judecată

DNA: Directorul Regiei de Distribuție și Exploatare a Filmelor, trimis în judecată

Directorul Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (R.A.D.E.F. RomâniaFilm), Marius Cristian Iurașcu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită și spălare de bani, alături de alți trei inculpați, conform unui comunicat al DNA.

Administratorul unei societăți comerciale, Cătălin- Neculai Prutică, un angajat al RADEF, Tudor Apostol și Șetafn Costea sunt, de asemenea, trimiși în judecată în același dosar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

În perioada octombrie 2009 – aprilie 2010, inculpatul Prutică Cătălin Neculai a dat un autoturism, marca Audi A6 în valoare de 16.000 de euro, inculpatului Apostol Tudor şi două autoturisme (un Volkswagen Touareg evaluat la suma de 15.000 de euro și un Mercedes-Benz GL450 în valoare de 35.000 de euro) inculpatului Iuraşcu Marius Cristian.

În schimbul acestor bunuri, cei doi trebuiau să îşi îndeplinească în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu pe cale le aveau, iar prin aceasta să îi creeze inculpatului Prutică Cătălin Neculai avantaje de natură economică, în legătură cu exploatarea unor cinematografe din judeţul Bacău şi prin atribuirea de lucrări de reparaţie la un cinematograf din mun. Piatra Neamţ.

Pentru a-l ajuta pe inculpatul Iuraşcu Marius Cristian să disimuleze provenienţa autoturismului Volkswagen Touareg, remis prin intermediul lui Costea Ștefan, în condiţiile în care cunoştea că a fost dat cu titlu de mită, inculpatul Prutică Cătălin-Neculai a întocmit a întocmit 2 facturi și un contract de vânzare-cumpărare prin care se atesta, în mod nereal, faptul că autoturismul a fost vândut între mai multe persoane fizice și juridice. Toate aceste documente au fost puse la dispoziţia angajaţilor RADEF RomâniaFilm în vederea înmatriculării autoturismului în cauză.

La data de 21.10.2009, în vederea înmatriculării autoturismului marca AUDI A6, inculpatul Apostol Tudor, a contrafăcut ştampila unei societăți comerciale şi a aplicat-o pe certificatul de înmatriculare, document depus ulterior, de către inculpat, la S.P.C.R.P.C.I.V. Bucureşti.

 

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă