16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDNA a confirmat că ministrul Cazanciuc a propus-o pe soția fostului șef...

DNA a confirmat că ministrul Cazanciuc a propus-o pe soția fostului șef IPJ Mehedinți la conducerea Secției Judiciare a DNA

DNA a confirmat informația conform căreia ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a propus-o pe data de 2 septembrie 2013 pe Elisabeta Ponea, soția fostului inspector-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți, Constantin Ștefan Ponea, în funcția de procuror-șef al Secției Judiciare a Direcției Naționale Anticorupție.

Personajele care apar in fragmentul din referat: premierul Victor Ponta, ministrul Justiției – Robert CAZANCIUC, ministrul Internelor – Radu Stroe, secretarul de stat de la Interne pe probleme de ordine publică – Anghel Andreescu, adjunctul acestuia – Doru Dumitrescu, seful Poliției – Petre Tobă, șeful Cancelariei premierului – Vlad Stoica, consilierulsău – Adrian Ștefan Bădescu, șefa secției de Contencios de la Curtea de Apel Craiova- Ponea Calotă Adina, alți judecători, între care și NOREL POPESCU, președintele Tribuinalului Mehedinți, ales în timpul scandalului, membru CSM-; mulți alți funcționari publici ca prefectul de Mehedinți, primarul Orșovei și o mulțime de consilieri, secretarul CJ, că cel al primăriei Orșova a fost dat afară ca să se poată face matrapazlâcurile.

O adevărată armată de înalți funcționari pusi in funcție ca niste rotite bine unse dintr-un angrenaj ptr salvarea de incompatibilitate a baronului Duicu și apoi pentru a-l răsplăti pe cel care l-a ajutat, polițistul sef al județului, ȘtefanPonea (răsplata fiind funcția de director adjunct la IGPR) și, ca bonus, o răsplată și pentru soția acestuia, procurorul craiovean Elisabeta Ponea (funcție de conducere in DNA sau Parchetul de pe lângă Înalta Curte); (Mențiune: Elisabeta Ponea avea dosarul "BERCEA MONDIALU")

Potrivit convorbirilor lui Duicu, premierul executa cererile baronului de Mehedinți. de ce ar fi făcut Ponta asa ceva? Explicația : președintele tuturor alesilor locali PSD din România, responsabil de obținerea voturilor in teritoriu.

FRAGMENT din referat

”La data de 8 iulie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN l-a contactat telefonic pe numitul BĂDESCU ADRIAN-ŞTEFAN (consilier în cadrul Cancelariei Primului-ministru şi preşedinte al TSD Mehedinţi) căruia i-a spus să-i transmită numitului STOICA VLAD (şef al Cancelariei Primului-ministru) ca acesta din urmă să-i ducă premierului CV-ul numitei PONEA ELISABETA. În cadrul discuţiei inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN a convenit cu numitul BĂDESCU ADRIAN-ŞTEFAN ca acesta să-i spună numitului STOICA VLAD că primii doi s-ar fi întâlnit şi că nu au discutat aceste aspecte „sensibile” la telefon:
……………………………………………………………………..
DUICU IOAN-ADRIAN: Deci am vorbit de toate comunele, numai de treaba mea nu l-am întrebat de ce nu am fost. Am fost cu el la masă, m-a luat cu el cu maşina.
……………………………………………………………………..
DUICU IOAN-ADRIAN: N-o să-i spun lu' VLAD prin telefon eu.
ADI BĂDESCU: Aşa?
DUICU IOAN-ADRIAN: Să-i ducă CV-ul lu'… m-a întrebat de CV-ul lu' …
ADI BĂDESCU: VLAD?
DUICU IOAN-ADRIAN: Lu' madam PONEA. Da.
ADI BĂDESCU: A! Lu' … aşa? Am înţeles.
DUICU IOAN-ADRIAN: Lu' doamna… doamna lu' şefu' … a lu' PONEA.
ADI BĂDESCU: Aha. Am înţeles.
DUICU IOAN-ADRIAN: Ştii?
ADI BĂDESCU: Bine. Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Spune-i lu' VLAD tu că eu nu pot să-i spun. Îi spun că o să-i spui tu ceva că eu… Că ţi-am spus ţie, că m-am întâlnit cu tine şi ţi-am spus, nu la telefon.
ADI BĂDESCU: Da. Da. Am înţeles.
DUICU IOAN-ADRIAN: Să ducă CV-ul pentru… pentru procuroru', pentru PONEA.
ADI BĂDESCU: Aha. Am înţeles.
DUICU IOAN-ADRIAN: Lu' doamna PONEA.
ADI BĂDESCU: Îhî.
DUICU IOAN-ADRIAN: Neapărat îi spui lu' VLAD! Da?
ADI BĂDESCU: Da.
DUICU IOAN-ADRIAN: M-a întrebat de el unde e”.
……………………………………………………………………..
Ulterior, în aceeaşi zi inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN l-a contactat pe numitul STOICA VLAD, pentru a se asigura că numitul BĂDESCU ADRIAN-ŞTEFAN i-a transmis „mesajul”.
În datele de 11 iulie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN a mai purta o discuţie telefonică pe aceeaşi temă cu numitul BĂDESCU ADRIAN-ŞTEFAN:
……………………………………………………………………..
”ADI BĂDESCU: Şi cu ăla, nu ştiu. Îi mai aduc aminte şi azi să-i dea lu' ăl mare.
DUICU IOAN-ADRIAN: Cu?
ADI BĂDESCU: CV-ul, îi mai aduc aminte şi azi să i-l dea lu' ăl mare.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da. Da. Da.
……………………………………………………………………..
La data de 2 septembrie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis inculpatului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN un mesaj SMS cu următorul conţinut: „Zilele.astea.o.sa.fie.contactata.sotia.ta”
La data de 4 septembrie 2013 Ministerul Justiţiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea ca numita PONEA ELISABETA să fie numită în funcţia de procuror şef al Secţiei Judiciare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

——
Cine era DUICU? ne lămureste un personaj din angrenaj: cel care pune pe oricine „pe lista neagră” şi că această listă „e de la împărăţie, de la Dumnezeu”.

"Dumnezeu" – DUICU IOAN-ADRIAN – dădea ordine de genul : „ (…) duceţi-vă, OMORÂȚI-I cu banii și LUAȚI VĂ BANII !”.

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă