17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDNA a pus sechestru pe averea primarului Tudor Pendiuc și pe 40...

DNA a pus sechestru pe averea primarului Tudor Pendiuc și pe 40 de autobuze

DNA a pus sechestru pe averea primarului Tudor Pendiuc, acuzat că a prejudiciat bugetul Primăriei Piteşti cu peste 23 de milioane de lei, prin încheierea unui contract nelegal privind transportul public local, el primind în schimb drept mită un apartament de lux pentru fiica sa. 

Citește și: Primarul Piteştiului şi trei oameni de afaceri au fost arestaţi preventiv

Procurorii apreciază că prejudiciul total produs prin infracțiunile de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată este de 23.013.099 de lei, din care 18.178.335 de lei reprezintă sumă profiturilor obținute de asocierea dintre firmele CNCD și GIREXIM UNIVERSAL că urmare a neaplicarii dispozițiilor legale, iar 4.834.764 de lei reprezintă valorile decontate în cadrul contractului de comision/discount și a contractului de service. De asemenea, că urmare a infracțiunii de luare de mită ar fi fost "spălată" sumă de 475.812 lei. 

Citește și Tudor Pendiuc, fiica sa și oamenii de afaceri reținuți în dosar, află dacă vor fi arestați. Lui Constantin Scarlat i s-a făcut rău la TB 
Potrivit DNA, ”s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe bunuri  mobile și imobile  aflate în proprietatea inculpatului  Pendiuc Tudor, până la concurenţa sumei  de 23.488.911,83 lei.

Concomitent, S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. Pitești a fost desemnată ca și custode pentru cele 40 de autobuze asupra cărora a fost instituită măsura sechestrului asigurător”.

De asemenea, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, până la concurenţa sumei totale de 23.488.911,83 lei (23.013.099,65 lei prejudiciu şi 475.812,18 lei echivalent obiect mită), asupra unui număr de acțiuni în valoare de 474.783 lei reprezentând 98.9132% din capitalul social al SC CNCD S.A. Pitești, deținute de inculpatul Constantin Scarlat.

De asemenea, această măsură a fost luată și pentru bunurile mobile și imobile aflate în proprietatea inculpatei Pendiuc Emanuela Elena, până la concurența sumei de 475.812,18 lei (echivalent obiect mită).

Totodată s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, până la concurența sumei de 23.488.911,83 lei pe bunurile mobile și imobile aflate în proprietatea inculpaților Vișoiu Valentin și Barbu Florin Șerban.

Cele mai citite

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

Cum să calmezi mâncărimea și disconfortul bebelușului tău? Află în cartea VindecaDAI

Afecțiunile pielii sunt îngrijorări normale ale părinților, în primele luni de viață ale bebelușilor și nu numai. Află acum modul natural de vindecare...

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă