10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDNA a respins propunerea de cauțiune propusă de Ghiță

DNA a respins propunerea de cauțiune propusă de Ghiță

Procurorii Direcției Naționale Anticorupie au respins, luni, propunerea depusă de Sebastian Ghiță privind cauțiunea, după ce au evaluat garanțiile depuse de parlamentar. 

Anchetatorii au luat această decizie în urma unei evaluări făcute de un specialist care a ajuns la concluzia că bunurile mobile și imobile de aproape 13 milioane de euro nu acoperă această sumă. Sunt bunuri aflate în cadrul unei societăți pe care deputatul a declarat că o controlează.

Potrivit unor surse judiciare deputatul mai are răgaz până în cursul zilei de joi pentru a depune toată suma de 13 milioane de euro pentru a putea achita cauțiunea pe care au impus-o procurorii DNA Ploiești. Dacă nu va reuși să depună suma de cerută de procuori, există probabilitatea de a se face o nouă cerere de reținere și arestare preventivă pe numele său.

Citește și: Surse: Sebastian Ghiță a depus la DNA garanţii mobiliare şi imobiliare drept cauțiune

La 31 martie, Sebastian Ghiță a depus garanții mobiliare și imobiliare în contul cauțiunii stabilite de procurori, în valoare de 13 milioane de euro. După ce a fost salvat de colegii săi de arestarea preventivă, procurorii DNA Ploiești i-au impus lui Sebastian Ghiță o cauțiune record de 13 milioane de euro. Însă anchetatorii spun că suma ar valora doar 10 la sută din valoarea averii sale. 

Citește și: Decizia ÎCCJ: Sebastian Ghiță nu scapă de cauțiunea de 13 milioane de euro

Cercetările se fac în dosarul în care deputatul e acuzat de luare de mită și folosirea de informații care nu sunt destinate publicității, șantaj și cumpărare de influență. În această cauză, sunt implicați mai mulți politicieni, polițiști și procurori din județul Prahova, fiind cercetați în stare de arest preventiv procurorul Liviu Tudose, adjunctul șefului Parchetului Curții de Apel Ploiești, procurorul Aurelian Mihaila, fostul adjunct al aceluiași parchet, Constantin Ispas, fostul șef al DGA Prahova și Viorel Dosarul, fostul șef al Poliției Prahova. 

 

Știre în curs de actualizare

 

 

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă