13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialComisia Juridică discută miercuri cererea DNA, în cazul Elena Udrea

Comisia Juridică discută miercuri cererea DNA, în cazul Elena Udrea

UPDATE 15:20: Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis să discute, miercuri, solicitarea de începerea a urmăririi penale a deputatului Elena Udrea, în dosarul "Gala Bute".

Preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă, a propus, luni, membrilor comisiei ca acest caz să fie discutat miercuri.

UPDATE 14:07: Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va elabora, în trei zile, raportul asupra cererii DNA, cu privire la începerea urmăririi penale în cazul Elena Udrea, a stabilit Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, informează Mediafax.

Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu a precizat că Biroul Permanent a hotărât, în unamitate, să fie înaintată către Comisia juridică solicitarea DNA în cazul Elena Udrea, această comisie având trei zile pentru a întocmi raportul şi apoi în termen de cinci zile va fi dezbătut în plen.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul "Gala Bute", în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

"Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012", potrivit DNA.

Cererile de avizare a urmăririi penale a foştii miniştri Elena Udrea (PMP) şi Ion Ariton (PDL) au fost formulate în cadrul dosarului "Gala Bute", în care luni anchetatorii fac 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul "Gala Bute".

Șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA)  a transmis procurorului general al României cererea de încuviințare a urmăririi penale pentru deputatul Elena Udrea, în dosarul Gala Bute, în vederea sesizării Camerei Deputaților.

Citește și: Dosarul Gala Bute: Care sunt faptele de care este acuzată Elena UDREA

DNA cere urmărirea penală pentru deputata Elena Udrea (fost ministru al Dezvoltării Regionale), pentru abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.

Citește și: Dosarul Gala Bute: Procurorii cer începerea urmăririi penale pentru parlamentarii Elena Udrea și Ion Ariton

Ea a aprobat atribuirea un contract de peste 10 milioane de lei unei firme pentru organizarea evenimentului ”Gala Bute”, fără licitație și care urma să fie rambursat din fonduri europene. Totodată, ea și-a folosit influența pentru ca firma organizatoare să primească un împrumut bancar garantat tot de Ministerul Dezvoltării. Udrea ar fi urmărit să obțină câștiguri electorale din acest eveniment, prin asocierea numelui ei cu cel al sportivului Lucian Bute, mai arată procurorii.

Cele mai citite

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă