15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDNA anchetează dosarul RCS&RDS - Dragomir

DNA anchetează dosarul RCS&RDS – Dragomir

Procurorii anticorupţie anchetează contractul semnat între RCS&RDS şi firma lui Mitică Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, contract ce reprezintă subiectul şantajului pentru care a fost arestat preventiv directorul general al ANTENA TV, Sorin Alexandrescu

Surse judiciare spun că pe rolul DNA , se află în faza actelor premergătoare, dosarul în care se fac cercetări cu privire la condiţiile în care  RCS&RDS a încheiat, prin semnătura administratorului Ioan Bendei, un contract de 3,5 milioane de euro cu firma lui Mitică Dragomir, SC BODU SRL.

Este vorba de un contract de asociere în participaţiune pentru construirea, amenajarea şi exploatarea unui complex de clădiri pentru organizarea de evenimente ( nunţi, botezuri etc), cu o capacitate de 3.000 de locuri.

Mugur Ciuvică, prin Grupul de Investigaţii Politice unde a publicat contractul, susţine că ar fi vorba de o posibilă mituire a lui Mitică Dragomir de către RCS&RDS pentru a obţine dreturile de difuzare a meciurilor din Liga I de fotbal.

În replică , RCS&RDS susţine că acest contract a fost încheiat dupădoi ani de la câştigarea licitaţiei pentru difizarea meciurilor de fotbal şi că între cele două contracte nu ar exista nici o legătură.

Specialiştii spun pentru RL că ar fi practic imposibil pentru procurori anticorupţie să-i pună sub învinuire pe semnatarii contractului deoarece Ioan Bendei, care a semnat pentru RCS&RDS, a denunţat acest contract ca subiect al şantajului ANTENA, iar Mitică Dragomir a recunoscut acest contract şi a dat toate detaliile, inclusiv despre şantaj.

 Legea exonerează pe făptuitori de răspunderea penală în cazul în care dau toate detaliile despre cauză înaintea începerii urmăririi penale în dosar. Or, Bendei şi Dragomir au dat aceste detalii înainte de începerea urmăririi penale, spun specialiştii consultaţi de România Liberă, iar consecinţa ar fi exonerarea de vină.

Insă, decizia de învinuire aparţine procurorilor, în funcţie de probaţiune.

 

Citeşte şi L-a înfundat Mitică Dragomir şi pe Voiculescu?

 

 

Cele mai citite

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă