20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialDNA cercetează cum a emis Primăria Sectorului 4 autorizația pentru clubul Colectiv

DNA cercetează cum a emis Primăria Sectorului 4 autorizația pentru clubul Colectiv

UPDATE: Procurorul adjunct al DNA, Marius Iacob, a declarat că există suspiciuni de corupţie în felul în care a fost emisă autorizaţia de funcționare a clubului Colectiv.

———–

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anchetează modul în care Primăria Sectorului 4 a emis autorizația de funcționare a clubului Colectiv, după ce Parchetul General și-a declinat competența. Noul dosar vizează abuzul în serviciu. 

Miercuri, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și-a anunțat demisia, după protestul a zeci de mii de oameni, și după ce, anterior, a emis un comunicat în care susținea că Primăria Sectorului 4 nu avea atribuții în efectuarea unor controale la club, deși instituția emisese autorizația de funcționare a localului. 

Primăria Sectorului 4 a transmis, printr-un comunicat, marți, că eliberarea autorizației de funcționare a clubului Colectiv nu era condiționată de emiterea prealabilă a autorizației de prevenire și stingere a incendiilor. 

Atunci, Piedone a spus că își asumă vina morală pentru producerea tragediei și că motivul pentru care a ieșit în spațiul public cu declarații privind actele clubului ” nu a fost pentru ca să îmi salvez pielea, ci dorința de a clarifica lucrurile cât mai repede, de a informa publicul despre documentele firmei care deținea Clubul Colectiv, din punct de vedere al competențelor Primăriei Sectorului 4”. 

Citește și: Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, DEMISIONEAZĂ. Primele declarații

Totodată, Piedone anunțase, în timpul protestului de marți, că va construi un monument dedicat victimelor incendiului din Colectiv, lucru care a atras indignarea manifestanților. 

Tot marți, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi poliţiştii au ridicat de la Primăria Sectorului 4 mai multe avize şi acte legate de firma care deţine Clubul Colectiv. Incendiul din Clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că a fost permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a localului, precum și a desfășurării unui foc de artificii în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, a arătat PICCJ. 

Citește și: Documente legate de firma care deţine clubul Colectiv, ridicate de la Primăria Sectorului 4

Cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu – au fost arestați pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.  

După producerea incendiului, vinerea trecută, dosarul a fost instrumentat de Parchetul instanței supreme, sub coordonarea procurorului general Tiberiu Nițu. Acuzațiile inițiale pentru care s-au efectuat cercetările au fost ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Joi, procurorii PICCJ au anunțat că cercetările sunt ”aproape finalizate”. 

 

 

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

VIDEO. Maria Cârneci, fără perdea. Dezvăluiri emoționante despre relația cu Romulus Petrescu

Prezentă în emisiunea de la Kanal D "40 de întrebări" cu Denise Rifai, Maria Cârneci a vorbit despre relația cu Romulus Petrescu, despre viața...

Emmanuel Macron şi Xi Jinping militează pentru un arministițiu în toate conflictele pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării...
Ultima oră
Pe aceeași temă