18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialDNA cere urmărirea penală a lui Laszlo Borbely

DNA cere urmărirea penală a lui Laszlo Borbely

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte, cauză redeschisă recent de DNA Oradea.

Procurorii anticorupţie spun că au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii unei alte infracțiuni de trafic de influență de către Laszlo Borbely, în perioada exercitării funcției de ministru Mediului şi Pădurilor.

Prin urmare, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea, la data de 5 ianuarie 2015, au dispus revocarea soluției de neîncepere a urmăririi penale, iar judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat redeschiderea urmăririi penale.

Astfel, procurorii spun că în cursul anului 2011, Laszlo  Borbely, în calitate de ministru al Mediului şi Pădurilor, a primit de la administratorul unei firme, foloase necuvenite, constând în renovarea şi utilarea unui apartament, pentru a-și exercita influenţa asupra unor funcţionari din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”  pentru a favorizeza S.C. LESCACI COM SRL Negreşti Oaş la diferite licitaţii organizate de A.N. „Apele Române” prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.

De asemenea, tot 2011, Borbely a primit de la administratorul altei firme foloase necuvenite, constând în reamenajarea şi extinderea unui imobil aparținând acestuia, pentru a-și exercita influenţa asupra unor funcţionari din cadrul A.N. „Apele Române”, pentru a favoriza firma respectivă la diferite licitaţii organizate de A.N "Apele Române". 

DNA a mai descoperit că în cursul anului 2011, inculpatul Borbely Laszlo, în calitate de ministru al Mediului şi Pădurilor, a primit de la o persoană, administratorul a două societăți comerciale, suma de 50.000 euro, pentru a sprijini firmele administrate de acesta să obţină lucrări în domeniul gospodăririi apelor și să încaseze contravaloarea lucrărilor executate.

Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă