5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Directorul comercial al APAVIL Vâlcea, ARESTAT după ce DNA l-a prins...

UPDATE. Directorul comercial al APAVIL Vâlcea, ARESTAT după ce DNA l-a prins luând mită

UPDATE 20:00 (vineri) – Directorul comercial al societăţii cu capital de stat Apavil din Vâlcea, Ion Ionescu, a fost arestat preventiv, vineri seară, de Tribunalul Dolj, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 20.000 de lei şi 1.000 de euro pentru a atribui contracte de achiziţie publică unei firme.

UPDATE, vineri ora 11.00

Ion Ionescu, directorul COMERCIAL al societății APAVIL Vâlcea, a fost reținut de procurorii anticorupție de la filiala Craiova. El a fost prins în flagrant după ce a luat mită 20.000 de lei și 1000 de EURO pentru a semna semna contracte de achiziții publice. Directorul Ionescu va fi prezentat vineri în fața judecătorului de drepturi și libertăți pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă pe 30 de zile.

Potrivit referatului DNA, "în intervalul septembrie 2014-decembrie 2014, un reprezentant al SC Hidroprest Steel SA, a remis sumele de 1.000 dolari americani şi 5.000 de lei numitului Ionescu Ion, director comercial al SC Apavil SA Vâlcea, pentru ca acesta din urmă să-i atribuie, în mod preferenţial, prin încredinţare directă, contracte de achiziţie publică vizând necesarul SC Apavil SA Vâlcea aferent anului 2015.

S-a stabilit ca Ionescu Ion să primească în numerar suma de 10.000 de dolari americani, iar în funcţie de cuantumul contractelor atribuite, să-i mai fie remis un procent de 15% din contravaloarea acestora din care să fie scăzută suma dată în avans".

În data de 08 ianuarie 2015, Ionescu Ion a fost surprins în flagrant după ce a primit sumele  de 1.000 euro şi 20.000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv atribuirea, prin încredinţare directă, de contracte de achiziţie publică de către S.C. APAVIL S.A. Vâlcea, în favoarea societăţii menţionate.

Conform contractului de mandat nr. 9/20.02.2014, aprobat prin decizia Consiliului de Administraţie al S.C. APAVIL S.A. Vâlcea, Ionescu Ion deţine funcţia de director comercial având atribuţii de serviciu cu privire la coordonarea şi conducerea activităţilor desfăşurate în vederea scopului şi obiectivului de activitate al societăţii susmenţionate şi, implicit, achiziţionarea de bunuri şi servicii în interesul societăţii.

S.C. APAVIL S.A. Vâlcea este societate comercială cu capital integral de stat, având ca acţionari Primăria municipiului Rm. Vâlcea, Consiliul Judeţean Vâlcea şi unităţile teritoriale din raza judeţului.

—-

Ion Ionescu, directorul comercial al societății APAVIL Vâlcea, a fost prins în flagrant după ce a luat mită 20.000 de lei și 1000 de euro pentru a semna semna contracte de achiziții publice. În acest moment se derulează mai multe percheziții. APAVIL este societatea Consiliului Județean Vâlcea.

După finalizarea perchezițiilor, Ion Ionescu va fi dus la sediul filialei DNA din Craiova pentru audieri. Cel mai probabil, fiind vorba de flagrant, va fi reținut și propus pentru arestarea preventivă.

 

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă