16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDNA amenință Senatul cu obstrucționarea Justiției, Biroul Permanent trimite actele procurorilor

DNA amenință Senatul cu obstrucționarea Justiției, Biroul Permanent trimite actele procurorilor

UPDATE 14:41: Senatul a transmis, luni, că va aproba cererile Direcției Naționale Anticorupție, trimițând înscrisurile solicitate de procurori, conform unor surse politice, citate de B1 Tv.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că Senatul a dat curs cererii DNA de predare a actelor necesare în cazul lui Dan Șova.

“Am discutat în Biroul Permanent şi vom supune în şedinţa de astăzi a plenului Senatului un proiect de hotărâre prin care se atestă, aşa cum cere decizia Curţii, rezultatul votului din 25 martie în privinţa senatorului Dan Şova”, a spus Tăriceanu.

——————

Direcția Națională Anticorupție a transmis, luni, o cerere Senatului, prin care cere predarea actelor necesare în cazul lui Dan Șova. În cazul în care Senatul nu va răspunde solicitării DNA, instituția comite infracțiunea de împiedicare a înfăptuirii Justiției, arată DNA, într-un comunicat.

Citește și: DNA cere acte suplimentare de la Senat, în cazul lui Dan Șova. Politicianul se plânge, iar șefii Senatului critică demersul procurorilor

”Direcția Națională Anticorupție revine cu o nouă cerere adresată președintelui Senatului dl. Călin Popescu Tăriceanu prin care solicită predarea, în cel mai scurt timp, a unor înscrisuri necesare cauzei în care senatorul ȘOVA DAN-COMAN este cercetat cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. (detalii comunicat 494 din 13 martie 2015)”, se arată în comunicatul citat.

Citește și: Război total Senat-DNA pe cazul Șova

Concret, DNA cere predarea tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul României ca urmare a cererii DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Șova Dan Coman, precum și a tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul Românei în anii 2014 și 2015, ca urmare a cererilor DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție în perioada 2014-2015.

Cererea de predare de înscrisuri adresată președintelui Senatului de către procurorii DNA.

Procurorii DNA au remis alte două cereri similare Senatului, de către procurorii DNA, la datele de 9 aprilie 2015, respectiv 14 aprilie 2015, dar acestea nu au primit vreun răspuns.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă