11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții la CJ Brăila şi la locuinţa lui Gheorghe Bunea Stancu, într-un...

Percheziții la CJ Brăila şi la locuinţa lui Gheorghe Bunea Stancu, într-un dosar cu prejudiciu de aproximativ trei milioane de lei.

UPDATE. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, la locuinţa şi biroul căruia se fac percheziţii vineri, este cercetat de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, ambele infracţiuni în formă continuată, spun surse judiciare.

UPDATE. Procurorii arată nereguli în contractele de deszăpezire.

UPDATE. Prejudiciul în dosar se apropie de trei milioane de lei. Ar fi vorba despre contracte cu statul, acordate preferențial. 

—–

Direcția Națională Anticorupție efectuează percheziții la Conciliul Județean Brăila şi la locuinţa lui Gheorghe Bunea Stancu, președintele CJ, care este şi preşedintele PSD Brăila, într-un dosar de corupție privind acordarea preferențială de contracte pentru anumite firme, la una dintre ele deținând peste 47% din acțiuni.

Dosarul vizează încheierea, derularea, executarea şi finalizarea unor proceduri de achiziţie publică derulate în perioada 2009 – 2011 de către CJ Brăila, în calitate de autoritate contractantă.

”În cursul zilei de 07 august 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate un număr de 4 percheziţii domiciliare în locaţii situate în municipiul Brăila, din care una este sediul unei instituţii publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii , precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, informează DNA.

Într-un alt dosar, cunoscut ca dosarul "mită la PSD", Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis în judecată de DNA, în 2012, alături de omul de afaceri Ioan Niculae, directorul Viorel Bărac de la InterAgro şi Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice. În noiembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, decizia nefiind însă definitivă.

În 2012, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că preşedintele Consiliului Judeţean Brăila a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar.

Bunea Stancu conduce CJ Brăila din 2004.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă