9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDOCUMENTE Actele cu care miniştrii Ioan Rus si Victor Paul Dobre au...

DOCUMENTE Actele cu care miniştrii Ioan Rus si Victor Paul Dobre au blocat invalidarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Băsescu

Miniştrii Administratiei si Internelor Ioan Rus şi Victor Paul Dobre , au transmis Curţii Constituţionale a României   doua adrese succesive la data de 1 august 2012, la  fiecare anexand cate o comunicare a Directiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor  de Date ( vezi anexele 2 si 3 atasate). A doua adresă a anulat-o pe prima, blocand astfel invalidarea referendumului de demitere, implicit reintoarcerea la Cotroceni a presedintelui Traian Basescu . 

CITEŞTE ŞI   La Curtea Constituţională se falsifică hotărâri ȋn folosul USL?

 In prima comunicare a MAI ( vezi anexa 2), s-a transmis ca pe listele electorale permanente  folosite la refeerendumul de la 29 iulie 2012 au fost inscrise  18. 292.514 de persoane cu drept de vot.

In a doua comunicare (vezi anexa 3), transmisa in aceeasi zi, cei doi ministri USL de la MAI au mai trimis o adresa cu  "precizari suplimentare", la care au anexat o alta comunicare a Direcţiei pentru Evidenta Persoanelor, in care, in esenţa, se precizeaza că "sarcina" actualizarii datelor nu revine Ministerului Administratiei si Internelor, ci autoritatilor publice locale.

Pentru a putea rezolva contestatiile le referendum, Curtea Constitutionala a solicitat si primit  o adresa de la Institutul National de Statistica ( vezi aneza 1), care anunta, in esenta,  ca  datele obtinute la recesamantul populatiei nu pot fi folosite pentru liste electorale permanente si ca  nu a finalizat procesarea datelor.

Tot pentru a putea da un verdict corect, Curtea a cerut si primit o adresă de la Autoritatea Electorala Permanentă ( vezi anexa 4), in care aceasta institutie a precizat ca nu a avut atributii in intocmirea si actualizarea listelor electorale permanente, iar la finalul comunicarii a mentionat ( redam integral partea finala a actului):

"In conformitate cu dispoziţiile art. 5  din Hotararii Guvernului nr. 682/2012, Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea bazelor de Date, selecteaza si prelucrewaza datele privind pe cetatenii cu drept de vot, tipareste si pune la dispozitia primarilor listele electorale permanente actualizate, in doua exemplare, si copii de pe acestea in trei exemplare. Totodata, potrivit prevederilor pct.11 al anexei la Hotararea Guvernului nr 683/2012, reactualizarea listelor electorale permanente trebuia realizata de primari si serviciile de evidenta informatizata a persoanei pana cel tarziu laa 10 iulie 2012".

De altfel, Autoritatea Electorala Permanenta nu a facut altceva decat sa confirme ca ministrii Ioan Rus si Victor Dobre s-au ocupat de organizarea referendumului, inclusiv de actualizarea listelor, cum de altfel cei doi ministri s-au si laudat zile in sir. Mai mult,  cei doi au fost  laudati atât de presedintele interimar Crin Antonescu, cât şi de premierul Victor Ponta.

Abia dupa ce s-a stabilit că prezenta la vot a fost sub pragul de 50% plus 1, si deci presedintele Traian Basescu nu putea fi demis, interimarul Antonescu, premierul Ponta, si ministrii Rus siDobre au inceput sa caute argumente pentru a bloca invalidarea referendumului de catre Curtea Constituţională si au gasit formula : nu si-au asumat listele electorale permanente cu care pana atunci se laudasera.

Amanarea pronuntarii Curtii a oferit si portita "obtinerii" unei adrese falsificate de la aceasta instanta in baza careia USL, prin ministrul Rus , sa declanşeze mini-recesamantul de renumărare a populatiei cu drept de vot.In timpul acestui ""mini-recesamant", in afara de cateva zeci de morti, vor fi eliminati de pe listele permanente cateva milioane de cetatenii care muncesc  in strainatate. Totul pentru a scapa de Traian Basescu!

Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă