21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDoi bărbați, reținuți după ce au primit șpagă în numele unui director...

Doi bărbați, reținuți după ce au primit șpagă în numele unui director și un adjunct din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

Doi bărbați, Marius Constantin Badea și Andrei Ion Stoenescu au fost reținuți de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, după ce, s-au folosit de numele unui director și al unui director adjunct din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și au cerut bani în numele aestora.

Potrivit Parchetului Capitalei, ”în perioada martie – aprilie 2014, inculpaţii l-au indus în eroare pe Ş.M.I., prin aceea că i-au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că Marius- Constantin Badea este director general în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, acesta din urmă folosindu-se de un nume fals, şi i-au solicitat suma de 4000 euro pentru facilitarea câştigării unui licitaţii organizate de acest minister şi încheierii ulterioare a unui contract

în luna aprilie 2014, inculpaţii l-au indus în eroare pe A.A.C., prezentându-i ca adevărate, împrejurările mincinoase că Andrei Ion Stoenescu este consilier al unui director general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi că Marius Constantin Badea este director general în cadrul aceluiaşi minister, cei doi folosindu-se de nume false, şi i-au promis că îi pot facilita câştigarea unei licitaţii şi încheierea unui contract cu acest minister, pretinzându-i în schimbul ajutorului suma de 9000 de euro şi un procent de 5% din valoarea contractului”. 

În cursul lunii aprilie 2014 inculpaţii au primit de la persoana vătămată A.A.C. sumele de 9000 euro şi 6000 lei, în scopul menţionat anterior.

De asemenea, ”în luna aprilie 2014, inculpaţii l-au indus în eroare pe P.F.L., prin aceea că i-au prezentat ca adevărate împrejurările mincinoase că Andrei Ion Stoenescu este consilier al unui director general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi că Marius Constantin Badea este director general în cadrul aceluiaşi minister, cei doi folosindu-se de nume false, şi şi i-au promis că îi pot facilita câştigarea unei licitaţii şi încheierea unui contract cu acest minister, pretinzându-i în schimbul ajutorului suma de 2000 de euro şi un procent de 5% din valoarea contractului”, mai arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

La data de 28.04.2014, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Fraudelor, i-au surprins în flagrant pe inculpaţiiConstantin Marius Badea și Andrei Ion Stoenescu în timp ce au primit de la persoana vătămată P.F.L. suma de 2000 lei, în scopul menţionat anterior.

La data de 28.04.2014 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus luarea faţă de inculpaţi a măsurii reţinerii pe o durată de 24 de ore.

În cursul zilei de azi inculpaţii Constantin Marius Badea și Andrei Ion Stoenescu  au fost prezentaţi Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi cu spijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă