12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi bolnavi, salvați cu elicopterul din Insula Mare a Brăilei

Doi bolnavi, salvați cu elicopterul din Insula Mare a Brăilei

Două persoane care au nevoie urgentă de asistenţă medicală au fost preluate cu un elicopter din Insula Mare a Brăilei, iar un alt elicopter transportă o femeie însărcinată din comuna Fântânele la Spitalul din Iași, a anunţat, marţi, purtătoarea de cuvânt a MAI, citată de Mediafax.

Monica Dajbog a precizat că mai multe misiuni cu elicopterele MAI au fost aprobate de către vicepremierul Gabriel Oprea.

O aeronava MI 8 a transportat de la Iași la Bacău o femeie cu o sarcină atipică și complicații, precum și alți doi pacienți cu probleme medicale grave.

Un alt elicopter de capacitate mare urmează să efectueze o misiune în Insula Mare a Brăilei pentru a transporta două persoane care au nevoie urgentă de asistență medicală, a precizat Dajbog.

Totodată, un elicopter SMURD de tip EC 135 efectuează în prezent o misiune aero-medicală pentru transportul unei femei însărcinate din comuna Fântânele la Spitalul din Iași.

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că la punctele de operare aero-medicală SMURD se analizează posibilitatea efectuării unor misiuni aeriene în județele afectate de ninsoare, în funcție de condițiile meteo. Toate acțiunile de intervenție sunt coordonate prin Centrul Național de Coordonare Integrată a Intervențiilor.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat declara anterior că o gravidă din localitatea băcăuană Podu Turcului şi alţi doi pacienţi sunt preluaţi cu elicopterul şi duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău. Arafat a precizat că gravida este preluată de echipajul SMURD de la un spital, pentru a fi dusă într-o unitate medicală de un nivel de competenţă mai ridicat.

Raed Arafat preciza că elicopterul ar putea fi trimis, după ce îi va transporta pe cei trei pacienţi la Bacău, pentru preluarea a doi bătrâni din Insula Mare a Brăilei, care trebuie duşi la un spital.

Judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila au fost luni, până la ora 13.00, sub cod roşu de ninsoare şi vânt. Ulterior, până la ora 18.00, cele trei judeţe, precum şi Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, Prahova şi Tulcea au fost sub avertizare cod portocaliu.

Bucureştiul şi judeţele Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Prahova, Mehedinţi şi Dolj au fost luni sub avertizare cod galben de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă