12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDoi controlori din trenul Prietenia Chișinău-București, ridicați de poliție pentru contrabandă cu...

Doi controlori din trenul Prietenia Chișinău-București, ridicați de poliție pentru contrabandă cu țigări

Doi controlori ucrainieni din Trenul Prietenia Chișinău-București au fost săltați, miercuri dimineață, pentru contrabandă cu țigări. Aceștia ascundeau țigările banchetele din vagoanele trenurilor sau în alte locuri în care nu puteau fi observate. 14 persoane vor fi duse la audieri la Secția 8 Poliție din Capitală.

Polițiștii au făcut 10 percheziți în acest caz. Anchetatorii spun că atunci când ajungeau în dreptul orașului Ploiești, le aruncau din tren, unde erau preluate de alți membri ai rețelei.

Din anchetă a rezultat că țigările ar fi fost transportate cu trenul care circula pe relația Kiev – București, disimulate în compartimente special amenjate, fiind aruncate din tren când acesta încetinea și preluate de alți membrii ai grupării.

De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că pentru derularea activităților de transport al țigaretelor, membrii grupării ar fi beneficiat de complicitatea personalului din tren, două astfel de persoane fiind bănuite de implicare în cauză.

Pentru depistarea operativă a țigărilor, polițiștii au folosit un câine de urmă.

16 persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Întreaga documentare a activității infracționale a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R..

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă