13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDoi copii au murit intoxicaţi, după ce carcasa televizorului s-a topit de...

Doi copii au murit intoxicaţi, după ce carcasa televizorului s-a topit de la o aerotermă

Doi copii, în vârstă de patru luni şi un an şi patru luni, din localitatea băcăuană Podu Turcului au murit intoxicaţi, informează Mediafax.

Drama s-a produs marţi, după ce carcasa unui televizor s-a topit de la o aerotermă pusă pe el. Evenimentul s-a produs într-un moment în care cei doi micuţi fuseseră lăsaţi nesupravegheaţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, doi copii, în vârstă de patru luni, respectiv un an şi patru luni, s-au intoxicat, cel mai probabil, de la fumul şi gazele toxice rezultate în urma arderii carcasei din plastic a televizorului din camera în care fuseseră lăsaţi singuri de părinţi.

În urma cercetărilor, pompierii au constatat că acea carcasă s-a topit, fără flacără, de la o aerotermă pusă pe televizor cu scopul de a încălzi camera în care se aflau cei doi micuţi.

Copii au fost găsiţi inconştienţi de către părinţi, care i-au scos afară şi au sunat la 112.

“Echipajul medical deplasat de la spitalul din localitate (Podu Turcului – n.r.) i-a intubat pe cei doi minori, care prezentau semne vitale. În paralel cu efectuarea manevrelor de resuscitare, s-a luat legătura cu cei de la SMURD pentru a trimite elicoptere de la Iaşi şi Bucureşti în situaţia în care se reuşea stabilizarea pacienţilor. Din păcate, cu toate eforturile medicilor, cei doi copii nu au mai putut fi salvaţi”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Pompierii militari nu au fost nevoiţi să intervină întrucât topirea carcasei televizorului nu a dus la declanşarea unui incendiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă