15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialDoi copii din Argeş aduşi la Bucureşti cu boală diareică acută

Doi copii din Argeş aduşi la Bucureşti cu boală diareică acută

Cei doi copii din judeţul Argeş care au fost aduşi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, în ultimele două zile, nu au sindromul hemolitic- uremic, anunţă Ministerul Sănătăţii. Aceştia suferă, în schimb, de o boală diareică acută, anunţă Mediafax.

 Cei doi copii au fost transferaţi de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. "Mai mult, în cazul copilului caruia i s-a depistat în spitalul argeşan verotoxină în coprocultură, diagnosticul s-a infirmat după rezultatele de laborator efectuate în Spitalul Marie Curie", se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii. Potrivit ministerului, cei doi copii au stare de sănătate bună, prezentând boală diareică acută.

Pe de altă parte, la această oră în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie” mai sunt internaţi trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic (SHU).

"Toţi cei trei copii sunt internaţi în secţia de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceştia sunt supuşi procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluţie favorabilă", se mai spune în comunicat.

 

 

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Simona Halep și-a aflat adversara de la turneul Trophee Clarins

Simona Halep va debuta la turneul de categorie WTA 125 Trophee Clarins de la Paris împotriva americancei Mccartney Kessler, jucătoare care în acest moment...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...
Ultima oră
Pe aceeași temă