13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialANI cere scăderea salariului unui deputat cu 10 la sută și încetarea...

ANI cere scăderea salariului unui deputat cu 10 la sută și încetarea mandatului unui alt ales. Vezi de ce

Agenția Națională de Integritate (ANI) a solicitat Camerei Deputaților să aplice sancțiuni disciplinare în cazul a doi deputați, Florin-Costin Pâlaru și Ionaș Florin Urcan. Astfel, în cazul lui Pâslaru, reprezentanții ANI cer scăderea salariului cu 10%, pentru o perioadă de maximum trei luni, iar pentru Urcan au cerut încetarea mandatului.

Potrivit unui comunicat remis redacției, Florin-Costin Pâslaru a încălcat legislația privind conflictul de interese. În 8 noiembrie 2011, în calitate de deputat, el a propus angajarea și a avizat contractul  individual de muncã privind angajarea fiului sãu, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripția electoralã nr.18 Galați, încălcând astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003. Raportul de evaluare privind încălcarea de către Florin-Costin Pâslaru, regimului juridic al conflictului de interese a rămas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 1502 din 18 mai 2016.

În cazul deputatului Ionaș Florin Urcan, ANI a solicitat încetarea de drept a mandatului de deputat, în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (4) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora „în cazurile prevãzute la alin. (1) lit. c) și d) precum și în cazurile prevãzute la alin. (2) lit. c) și d), președintele Camerei ia act de situația de încetare a mandatului de deputat (…) și supune votului plenului Camerei (…) adoptarea hotãrârii prin care se vacanteazã locul de deputat (…)”.

Astfel, ANI a constatat în 4 noiembrie 2013, că Urcan, în calitate de primar al orașului Luduș, județul Mureș, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deținut, simultan, atât funcția de ales local, cât și calitatea de reprezentant din partea autorității publice locale în cadrul Consiliului de administrație al Grupului Școlar Industrial Luduș, precum și calitatea de administrator în cadrul a douã societãți comerciale. 
 
Raportul de evaluare a stãrii de incompatibilitate în cazul deputatului a rămas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 924 din 23 martie 2016, mai precizează sursa citată.
Cele mai citite

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...
Ultima oră
Pe aceeași temă