14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Unul dintre deținuții care au EVADAT miercuri de la Buziaș a...

UPDATE. Unul dintre deținuții care au EVADAT miercuri de la Buziaș a fost prins

UPDATE. 12:05. Unul dintre bărbaţii care au evadat, miercuri, din Penitenciarul de la Buziaş, judeţul Timiş – Iulko Zoltan, condamnat la 7 ani de închisoare pentru omor – a fost prins, joi dimineaţa, în judeţul Caraş-Severin, el urmând să fie adus la IPJ Timiş pentru audieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Timişoara, Magdalena Radu, Iulko Zoltan, bărbatul de 36 de ani, condamnat pentru omor, care evadase în cursul zilei de miercuri din Penitenciarul cu regim semi-deschis de la Buziaş, a fost prins, joi dimineaţa, în judeţul Caraş-Severin.

Acesta urmează să fie adus la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, unde va fi audiat, şi riscă o pedeapsă suplimentară cuprinsă între şase luni şi doi ani pentru săvârşirea infracţiunii de evadare.

Iulko Zoltan a fost condamnat la şapte ani de închisoare după ce, în 2012, la Lugoj, împreună cu un complice, a bătut un bărbat până l-a omorât.

El executase aproximativ patru ani de închisoare în momentul în care a evadat împreună cu un alt deţinut, Bogdan Gavril, de 25 de ani, condamnat pentru furt.

Bogdan Gavril este căutat încă de poliţişti şi jandarmi.

————————

Doi deţinuţi din Centrul de detenţie Buziaş au evadat miercuri după amiază de la punctul de lucru, informează un comunicat al Penitenciarului Timişoara, preluat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, unul dintre cei doi a fost condamnat la 1 an şi opt luni pentru furt, iar celălalt – 7 ani, pentru omor. 

”Miercuri, în jurul orei 17,00, s-a constatat că deţinuţii Gavril Bogdan şi Iulko Zoltan au părăsit punctul de lucru din cadrul secţiei exterioare Buziaş, unde prestau activităţi lucrative fără supraveghere. În vederea capturării deţinuţilor, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unităţii, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Timişoara, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Timiş, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş şi Poliţia de Frontieră” se precizează în comunicat. 

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului. 

Cei care-i pot identifica sau care deţin informaţii despre evadaţi sunt invitaţi să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau să contacteze Penitenciarul Timişoara, la telefon 0256.20.00.30. 

Gavril Bogdan, de 25 de ani, cu domiciliul în localitatea sibiană Şeica Mare, are înălţimea de 1,71 m, ochi căprui, păr şaten închis, constituţie atletică şi purta pantalon de trening gri cu verde. 

Iulko Zotlan, de 36 de ani, din comuna arădeană Peregu Mare, are înălţimea de 1,72 m, ochi albaştri, păr şaten, constituţie atletică şi tatuaje pe braţe. Purta pantalon de culoare crem şi tricou roşu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă